Αγγελική Αδαμοπούλου: Αυτήν τη στιγμή χρειάζεται πολιτική αλλαγή

Αγγελική Αδαμοπούλου: Αυτήν τη στιγμή χρειάζεται πολιτική αλλαγή

Η βουλεύτρια μιλάει για την ανάγκη να συστρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απέναντι «στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων».

Οι ερωτήσεις

01 Πώς προέκυψε η ένταξή σας στην κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Συζητούσατε καιρό την προσχώρησή σας;

02 Εχετε αποφασίσει σε ποια εκλογική περιφέρεια θα είστε υποψήφια;

03 Τι άποψη σχηματίσατε μετά τη συνάντησή σας με τον Αλέξη Τσίπρα; Πέραν της συμφωνίας για τη συμπόρευσή σας ποιο ήταν το πολιτικό πλαίσιο της συζήτησης που είχατε;

04 Ποιες διαφορές εντοπίζετε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25;

05 Οι πρώην σύντροφοί σας στο ΜέΡΑ25 σας κατηγορούν ότι απεμπολήσατε το αντιμνημονιακό σας παρελθόν. Τι απαντάτε;

06 Ποια είναι η γνώμη σας για τις απειλητικές προαναγγελίες φορολογικών ελέγχων σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;

Οι απαντήσεις

01 Μετά το κάλεσμα που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και στα πρόσωπα που κινούνται στον χώρο της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης με στόχο τη συγκρότηση ενός μεγάλου προοδευτικού ρεύματος θεώρησα υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ σ’ αυτό. Εφόσον είχα αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 δεν μπορούσα να μη συμμετάσχω στον διάλογο που έχει αναπτυχθεί στον χώρο μας προκειμένου να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία έχει αναδειχθεί στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει καταλύσει εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών, έχει αναδειχθεί σε προστάτιδα συγκεκριμένων επιχειρηματικών ελίτ και έχει βάλει στο στόχαστρο έννοιες όπως η δημοκρατία και η δικαιοσύνη. Σε αυτήν τη λαίλαπα που ζούμε τα τελευταία τριάμισι χρόνια ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν γνωρίζουμε. Η συμμετοχή στο μεγάλο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η συστράτευση με τον Αλέξη Τσίπρα είναι στάση ευθύνης.

02 Η επιλογή της περιφέρειας θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου και συναπόφασης στο πλαίσιο της λειτουργίας των αρμόδιων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και παραμένει υπό διερεύνηση.

03 Η νίκη στις επόμενες εκλογές σε ένα προγραμματικό προοδευτικό πλαίσιο αποτελεί την αφετηρία αυτής της συνεργασίας. Χρειαζόμαστε πλέον πολιτικές που για τα επόμενα χρόνια όχι μόνο θα θεραπεύσουν τις πληγές που θα αφήσει πίσω της η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά παράλληλα πολιτικές που θα οδηγήσουν στην εγκαθίδρυση ενός αισθήματος δικαιοσύνης παντού, εθνικής χειραφέτησης και ανάπτυξης για όλους.

04 Σε καθαρά πολιτικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί τον κορμό που μπορεί να εκφράσει ένα προοδευτικό μέτωπο διακυβέρνησης. Οχι μόνο θέλει, αλλά επιπλέον ο Αλ. Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί μιας προσπάθειας εκτοπισμού της νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς κάστας που σήμερα έχει εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Το διακύβευμα λοιπόν είναι βαθιά πολιτικό, το οποίο παράλληλα αυτήν τη στιγμή συντονίζεται με την ανάγκη και το αίτημα του ελληνικού λαού για μια κυβερνητική αλλαγή μετά τις εκλογές που έρχονται.

05 Αξίες και ιδέες που έχουν ρίζες στην Αριστερά και στα μεγάλα προοδευτικά ευρωπαϊκά ρεύματα δεν προστατεύονται αφήνοντας τον κ. Μητσοτάκη να αλωνίζει στη χώρα. Οπως σας είπα, αυτήν τη στιγμή χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Πρέπει να δράσουμε ως υπεύθυνοι πολιτικοί και με οραματική διάθεση για τα επόμενα χρόνια. Αλλωστε η αποχώρησή μου από το ΜέΡΑ25 έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό και δεν καταλαβαίνω όλες αυτές τις προσωπικές επιθέσεις που γίνονται με τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που και σήμερα θεωρώ συντρόφους μου, καθώς μας ενώνουν οι ίδιες αγωνίες. Δεν έχει κανένα νόημα, όσο κι αν προκληθώ.

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν γνωρίζουμε. Η συμμετοχή στο μεγάλο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η συστράτευση με τον Αλέξη Τσίπρα είναι στάση ευθύνης»

Τώρα βλέπω τη νέα κατάσταση και το πλαίσιο που έχει θέσει ο Αλ. Τσίπρας για μια επανεκκίνηση τόσο στον χώρο της Αριστεράς όσο και στην Ελλάδα.

06 Πρόκειται για εντελώς ανησυχητικές καταστάσεις και, απ’ ό,τι είδα, αντέδρασαν σχετικά όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις. Δημιουργείται κλίμα εκφοβισμού απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου, που από τη σιωπή και μόνο της κυβέρνησης φαίνεται ότι ενθαρρύνεται από κάποιο κυβερνητικό κέντρο. Πρόκειται για απαράδεκτες καταστάσεις που αποτελούν έναν από τους πολλούς λόγους της συστράτευσής μου με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter