Αγγλία: Έξι κρούσματα κορονοϊού στην Premier League

Αγγλία: Έξι κρούσματα κορονοϊού στην Premier League

Έξι κρούσματα κορονοϊού προέκυψαν από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν υποχρεωτικά οι ομάδες της Premier League πριν επιστρέψουν -σήμερα- στα γήπεδα για προπονήσεις.

Τα θετικά δείγματα ανήκουν σε τρεις διαφορετικές ομάδες, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για ποδοσφαιριστές ή άλλα στελέχη. Συνολικά διενεργήθηκαν 748 έλεγχοι, ενώ οι «μολυσμένοι» θα τεθούν από σήμερα σε επταήμερη καραντίνα.

Οι προπονήσεις διεξάγονται σε μικρά γκρουπ πέντε ατόμων, με μάξιμουμ διάρκεια 75 λεπτών για κάθε αθλητή και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τα γήπεδα θα απολυμαίνονται μετά από κάθε προπόνηση, χωρίς να εξαιρούνται οι μπάλες, τα γκολπόστ και τα σημαιάκια του κόρνερ.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ανά τριήμερο περίπου, ενώ η παρακολούθηση της υγείας των αθλητών με θερμομέτρηση και ερωτηματολόγια θα είναι καθημερινή.

Η Premier League είχε ορίσει ως μέρα πιθανής επανέναρξης τη 12η Ιουνίου, οπότε συμπλήρωνονται τρεις μήνες από τη διακοπή των πρωταθλημάτων, αλλά φαίνεται ότι η σέντρα θα μετατεθεί για τις 19 ή 26 του ίδιου μήνα.

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν οι αγώνες που εκκρεμούν θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα ή στις έδρες των ομάδων, όπως απαιτούν πολλές από αυτές. Το κεκλεισμένων των θυρών είναι η μοναδική βεβαιότητα.  

Αντιδράσεις

Ο αρχηγός της Γουότφορντ Τρόι Ντίνι δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στις προπονήσεις, επειδή φοβάται μη μεταδώσει τον Covid-19 στον νεογέννητο γιο του, ο οποίος είναι 5 μηνών υποφέρει από αναπνευστικά προβλήματα.

Μάλιστα ο Ντίνι επισήμανε τα πορίσματα ερευνών, σύμφωνα με τις οποίες το ρίσκο είναι μεγαλύτερο για μέλη μειονοτήτων, όπως οι μαύροι και οι Ασιάτες. Από την Γουτόφορντ διευκρινίστηκε ότι η στάση του 31χρονου Ντίνι θα αντιμετωπιστεί με κατανόηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter