Αγγλία: Κυπελλούχος η Άρσεναλ, εκτός Ευρώπης η Γουλβς

Αγγλία: Κυπελλούχος η Άρσεναλ, εκτός Ευρώπης η Γουλβς

Η Άρσεναλ κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας για 14η φορά στην ιστορία της, νικώντας τη συμπολίτισσα Τσέλσι με 2-1 στον τελικό που έγινε στο Ουέμπλεϊ. Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε τα γκολ της ανατροπής και έγινε πρωταγωνιστής του αγώνα.

Η Τσέλσι προγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Αμερικανό Κρίστιαν Πούλισικ, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 28’ και πέτυχε το νικητήριο γκολ με ωραίο πλασέ στο 67’. Η Τσέλσι τελείωσε τον τελικό με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Κόβατσιτς με δύο κίτρινες κάρτες στο 73’.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μπήκε στο παιχνίδι στο 87ο λεπτό και έγινε ο πρώτος Έλληνας κυπελλούχος Αγγλίας, στην αποχαιρετιστήρια ίσως εμφάνισή του με τους «κανονιέρηδες».

H νίκη της Άρσεναλ στέλνει την ίδια στους Ομίλους του επόμενου Europa League (όπου θα μετάσχουν επίσης Λέστερ, Τότεναμ) και αφήνει τη Γουλβς εκτός Ευρώπης, εκτός αν οι «Λύκοι» κατορθώσουν να κατακτήσουν το τρόπαιο στo φετινό Εuropa, οπότε θα κερδίσουν ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League. O επαναληπτικός του 1-1 με τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί την Πέμπτη στo Γουλβερχάμπτον.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter