Αγία Πετρούπολη: Στους 14 οι νεκροί από την επίθεση στο μετρό

Αγία Πετρούπολη: Στους 14 οι νεκροί από την επίθεση στο μετρό

Ο απολογισμός των νεκρών από την έκρηξη βόμβας στην Αγία Πετρούπολη αυξήθηκε σε 14, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσίδα υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκόρτσοβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. Η έκρηξη σημειώθηκε σε συρμό του μετρό και προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό σχεδόν 50 ανθρώπων.

Ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου και άλλοι τρεις υπέκυψαν μέσα στα ασθενοφόρα ή στο νοσοκομείο αυτής της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, διευκρίνισε η υπουργός. Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί χθες από τις ρωσικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες ήταν 11 νεκροί.

Πηγές προσκείμενες στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι την επίθεση διέπραξε ένας βομβιστής-καμικάζι ο οποίος καταγόταν από την κεντρική Ασία και φέρεται να συνδεόταν με ριζοσπάστες ισλαμιστές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με τη μία από τις πηγές αυτές, οι αρχές έχουν εξακριβώσει την ταυτότητα του καμικάζι, ενός 23χρονου. Ένας άνδρας ο οποίος είχε καταγραφεί από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος επιτήρησης στον σταθμό του μετρό και φερόταν να έπαιξε ρόλο προσήλθε οικειοθελώς στις αρχές και διαβεβαίωσε ότι δεν ενέχεται στην επίθεση, μετέδωσε επίσης το Ιντερφάξ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πήγε στον σταθμό του μετρό όπου διαπράχθηκε η επίθεση και απέθεσε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Νωρίτερα, ο Πούτιν προέδρευσε μιας έκτακτης συνεδρίασης των υπηρεσιών ασφαλείας στην Αγία Πετρούπολη.

Η επίθεση διαπράχθηκε λίγο καιρό αφότου η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κάλεσε να γίνουν επιθέσεις στη Ρωσία εξαιτίας της επέμβασής της για να υποστηρίξει τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2015.

Κρεμλίνο: «Πρόκληση» που απευθύνεται σε όλους τους Ρώσους

Η επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης είναι μια «πρόκληση» που απευθύνεται σε όλους τους Ρώσους, του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν περιλαμβανομένου, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Κάθε επίθεση που γίνεται στη χώρα μας είναι μια πρόκληση που απευθύνεται σε όλους τους Ρώσους, περιλαμβανομένου του αρχηγού του κράτους, περιλαμβανομένου του προέδρου μας», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Συλλυπητήρια Τραμπ στον Πούτιν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της βομβιστικής ενέργειας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης που σκότωσε 11 άτομα και τραυμάτισε 45, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος σε δήλωσή του.

“Ο Πρόεδρος Τραμπ προσέφερε την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών στην αντιμετώπιση της επίθεσης και στην προσαγωγή των υπεύθυνων στη δικαιοσύνη”, έγραφε η δήλωση. “Ο Τραμπ και ο Πρόεδρος Πούτιν συμφώνησαν ότι η τρομοκρατία πρέπει να ηττηθεί αποφασιστικά και γρήγορα”, είπε επίσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter