Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Europa League

Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Europa League

Δύο ομάδες με τη δική τους ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα συγκρουστούν στον τελικό του Εuropa League στη Στοκχόλμη στις 24 Μαΐου.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Θέλτα 1-1 (συνολικό σκορ 2-1)

Έχοντας κάνει το πρώτο βήμα στο Βίγκο, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήθελε εντός έδρας να σφραγίσει απλά το εισιτήριο για τον τελικό, μέσω του οποίου θα διεκδικήσει και έξοδο στο Champions League της επόμενης χρονιάς.

Μόλις στο 17′ ο Φελαϊνί έδωσε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτό που έψαχνε. Το γρήγορο γκολ. Μετά από σέντρα του Ράσφορντ, ο Βέλγος δεν λάθεψε, εξαφανίζοντας από νωρίς το ενδεχόμενο παράτασης. Η Γιουνάιτεντ πίεσε για το δεύτερο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ στο 42′ η Θέλτα είχε μια καλή στιγμή με τον Βας.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο εκατέρωθεν ευκαιρίες και στο 64′ ο εξαιρετικός Ράσφορντ είδε τον Άλβαρεθ να τον νικά. Το σουτ του Φελαϊνί λίγο αργότερα είχε το ίδιο αποτέλεσμα, με τον ρυθμό να ανεβαίνει. Η Θέλτα απάντησε στις ευκαιρίες με τον Γκουϊντέτι και στο 85′ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά του Ρονκάλια. Το γκολ έφερε ένταση, Μπαγί και Ρονκάλι αποβλήθηκαν. Οι Ισπανοί πίεσαν για την ανατροπή, ωστόσο η Γιουνάιτεντ παρότι στο τέλος δεινοπάθησε, κράτησε το 1-1 και πήρε την πρόκριση.

Λιόν – Άγιαξ 3-1 (συνολικό σκορ 4-5)

Το πάλεψε μέχρι τέλους. Πίεσε, έκανε ευκαιρίες, έβαλε στο τελευταίο δεκάλεπτο το γκολ που της ξανάδωσε ελπίδα, αλλά ο Άγιαξ κράτησε με νύχια και με δόντια το προβάδισμα του 4-1 στο Άμστερνταμ και ταξιδεύει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 21 χρόνια.

Σε ένα εντυπωσιακό ματς που είχε ευκαιρίες από την αρχή ο Άγιαξ προηγήθηκε στο 27′ με τον Ντόλμπεργκ, δείχνοντας να καθαρίζει την πρόκριση. Η Λιόν όμως δεν το έβαλε κάτω. Στο 43′ ο Ντε Λιχτ ανέτρεψε τον Λακαζέτ και εκείνος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, μετά από μια ακόμα λάθος αντίδραση της άμυνας του Αίαντα, ο Λακαζέτ χτύπησε ξανά για το 2-1.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, ενώ το φινάλε ήταν δραματικό. ΣΤο 78′ ο Άγιαξ είχε δοκάρι με τον Φαν ντε Μπεκ και στο 81′ οι γηπεδούχοι με τον Γκεζάλ έκανε το 3-1. Πλέον, ήθελαν ένα ακόμα γκολ για την παράταση. Ο Φιρχέφερ αποβλήθηκε στο 84′, η Λιόν πίεσε, έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Κορνέ, αλλά έμεινε στο 3-1, κερδίζοντας τουλάχιστον το χειροκρότημα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter