Αγιοι Ανάργυροι: Μαζική συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας δικαιοσύνη (Video)

Αγιοι Ανάργυροι: Μαζική συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας δικαιοσύνη (Video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων για τη δολοφονία της 28χρονης και τη στάση της Αστυνομίας έγινε το απόγευμα της Τρίτης. Εντυπωσιακό είναι ότι ενώ την ώρα της δολοφονίας το τμήμα είχε έλλειψη αστυνομικών ενώ στη συγκέντρωση εμφανίστηκαν αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ.

Η συγκέντρωση έγινε μετά από κάλεσμα του Πανδημοτικού Συλλόγου Γυναικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού (μέλος ΟΓΕ), και άλλων συλλογικοτήτων. Πολλοί έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα που ξεκίνησε από την πλατεία Αγίων Αναργύρων.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην κινητοποίηση έξω από το ΑΤ, η βουλευτής του ΚΚΕ, Βιβή Δάγκα, ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

«Είμαστε σήμερα εδώ όχι απλά για να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους της δολοφονημένης, αλλά γιατί δεν συμβιβαζόμαστε άλλο με αυτή τη βαρβαρότητα!», τόνισε μιλώντας νωρίτερα στην συγκέντρωση η Μαρία Φωτεινού, από το Σύλλογο Γυναικών Αγίων Αναργύρων- Καματερού.

Ανάφερε ότι, «δεν συμβιβαζόμαστε να είμαστε καθημερινά έρμαια της κρατικής αδιαφορίας και οι ζωές μας να κρέμονται από μία κλωστή γιατί η προστασία τους θεωρείται κόστος για το κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρχε περιπολικό του τμήματος για να βοηθήσει την δολοφονημένη νέα γυναίκα».

Δεν πάει άλλο, συνέχισε η ομιλήτρια, «με την κρατική βία και τρομοκρατία, από την αστυνομική αυθαιρεσία που αποτρέπει τις γυναίκες να στραφούν νομικά κατά των κακοποιητών και δολοφόνων τους και από την άλλη πλευρά διώκει ποινικά εργαζόμενους και συνδικαλιστές που παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα. Αν και το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτα διωκόμενο πολλές φορές οι αστυνομικές αρχές ζητούν από το θύμα να κάνει μήνυση, δηλαδή δεν λειτουργεί η αυτεπάγγελτη διαδικασία, ενώ η διάρκεια καταγραφής της μήνυσης μπορεί να κρατήσει και ώρες».

Και η ομιλήτρια έκλεισε διεκδικώντας : «Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, ιδιαίτερα των απροστάτευτων, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ».

Εικόνες-βίντεο: Χρήστος Αβραμίδης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter