«Άγιος Ανδρέας»: Καταγγελίες από τον πρόεδρο των εργαζομένων για κυβερνητικές ευθύνες: «Δε πήραν κανένα μέτρο»

Στην αντεπίθεση πέρυσι ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας μετά τις αναφορές της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου ότι το ιατρικό προσωπικό «αμέλησε» να εμβολιαστεί, αποκαλύπτοντας ότι η λίστα για τους εμβολιασμούς γιατρών και νοσηλευτών έχει κλείσει και πλέον γίνεται μόνο η δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ο Κώστας Πετρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έσπευσε να καταρρίψει τα όσα ακούγονται περί αρνητών του εμβολίου στο προσωπικό του νοσοκομείο τονίζοντας ότι η επίθεση κατά του νοσηλευτικού προσωπικού γίνεται για να κρύψουν οι διοικήσεις τις ευθύνες τους αφού δεν πήραν κανένα μέτρο για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού όταν άρχισε η έκρηξη των κρουσμάτων.

«Δεν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμού, ήταν οι διαδικασίες που δεν έδωσαν τη δυνατότητα για έγκαιρο εμβολιασμό, άνοιξε λίστα, δήλωσαν 360 συνάδελφοι και μετά έκλεισε η λίστα» ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι από τους 1100 εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί οι 530.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων επεσήμανε ακόμα ότι ο εμβολιασμός των γιατρών και νοσηλευτών άρχισε στις 5 Ιανουαρίου και πέντε ημέρες μετά στις 10 Ιανουαρίου άρχισε να καταγράφεται η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού. Όπως είπε δεν μπορεί να κατηγορείται το προσωπικό ότι ευθύνεται για τη διασπορά και να υποστηρίζεται ότι αν είχαν εμβολιαστεί όλοι δεν θα εμφανίζονταν κρούσματα αφού τα αντισώματα δεν μπορούν να προστατέψουν εντός λίγων ημερών από τη χορήγηση της πρώτης δόσης.

Από την πλευρά το ο  διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, που εμφανίστηκε στην ίδια εκπομπή δεν απάντησε στις καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων για το κλείσιμο της λίστας εμβολιασμού του προσωπικού και περιορίστηκε να δηλώσει ότι έχει εμβολιαστεί το 44% των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.