Άγιος Σάββας: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκδικητική απόλυση του προέδρου των εργαζομένων (Photos)

Άγιος Σάββας: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκδικητική απόλυση του προέδρου των εργαζομένων (Photos)
Πηγή φωτογραφίας: facebook/ Zarkinos Xristos

Κορυφώνεται το κύμα διαμαρτυρίας από τους εργαζομένους του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», ενάντια στην επικείμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου του νοσοκομείου, Κώστα Καταραχιά.

Με το σύνθημα «η Υγεία απεργεί και όλοι στο πλευρό της», ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», προχωρούν σε στάση εργασίας 11-3, που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ και σε κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι ζητώντας τη στήριξη του ΕΣΥ καθώς επίσης και την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσης του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Κάτω τα χέρια από τον Καταραχιά» φωνάζουν χαρακτηριστικά.

Φορείς και συνδικάτα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», δηλώνοντας το παρόν στη σημερινή διαμαρτυρία, διεκδικώντας:

-να μην απολυθεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κ. Καταραχιάς και να επιστρέψει στο τμήμα του, όπου είναι απαραίτητος,
-όχι απολύσεις στο ΕΣΥ,
-επίταξη Ιδ. Υγείας χωρίς αποζημίωση,
-καθώς και άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο ακτινολόγος Κώστας Καταραχιάς, απολύθηκε, ενώ προηγήθηκε η μετακίνησή του στη ΜΕΘ του Σωτηρία. Στις 7 Ιανουαρίου έληξε η ετήσια σύμβασή του, στη συνέχεια η Διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά και μέχρι τον Μάρτη που ισχύει η τρίμηνη μετακίνησή του στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Η Διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας εμμένουν στην απόφασή τους για την πρόωρη λήξη της σύμβασης του. Τη σημερινή κινητοποίηση στηρίζουν η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ καθώς και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν προκηρύξει στάση εργασίας.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter