«Αγκαζέ» Γεννηματά – Μητσοτάκης για την ανομία και όχι μόνο…

«Αγκαζέ» Γεννηματά – Μητσοτάκης για την ανομία και όχι μόνο…

Το κοινοβουλευτικό κενό του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να καλύψει η Φώφη Γεννηματά αναπαράγοντας την καταστροφολογική κριτική περί εκτεταμένης ανομίας στα Πανεπιστήμια, ενώ μία αποστροφή της προέδρου της ΔΗΣΥ πυροδότησε εκ νέου τα σενάρια περί ειλημμένης απόφασης για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.

Αναπληρώνοντας τον πρόεδρο της ΝΔ στη Βουλή ο οποίος έχει ταξιδέψει στο Μόναχο για να παραστεί στη συνάντηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, η κ. Γεννηματά ανακύκλωσε την κριτική της «γαλάζιας» παράταξης περί έξαρσης της βίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ρητορική που επαφίεται στο συντηρητικό δόγμα του νόμου και της τάξης.

«Έχετε εγκαταλείψει τα Πανεπιστήμια στο έλεος της βίας και της ανομίας» είπε με στόμφο ασχέτως αν το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αφορά την αναδιαμόρφωση των υποστηρικτικών δομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πρόσθεσε: «Από κέντρα εκπαίδευσης και διακίνησης ιδεών τα μετατρέπετε με την ανοχή σας σε ορμητήρια διαφόρων ομάδων και κέντρα παρανομίας. Αυτή είναι η πραγματική κατάργηση του ασύλου. Δείτε τι συμβαίνει στο Πολυτεχνείο, τι συμβαίνει στην ΑΣΟΕΕ , Τι συμβαίνει στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης και δεν είναι μόνο αυτά».

Η κριτική αυτή δεν ήταν το μόνο σημείο ταύτισης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η πρόεδρος της ΔΗΣΥ έβαλε κατά της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του κ. Γαβρόγλου, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα που συνοδεύτηκε από έλλειμμα αντιπροτάσεων. «Ο κατήφορος δεν έχει τέλος με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εκπαίδευση» είπε εισαγωγικά και έκανε λόγο για «προχειρότητα, πελατειακές σχέσεις, απαξίωση επιτυχημένων θεσμών και δομών, κυνήγι της αριστείας, ισοπέδωση, διάλυση, οπισθοδρόμηση». Ως προς το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, έψεξε τον υπουργό Παιδείας επειδή καταργεί το Προεδρικό Διάταγμα που λειτούργησε ως βραχίονας απολύσεων εκπαιδευτικών επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, ισχυριζόμενη ότι η ΔΗΣΥ είναι υπέρ της διασφάλισης των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών αλλά ταυτόχρονα και της αξιολόγησης τους. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για δημιουργία νέων γραφειοκρατικών δομών με απώτερο σκοπό τα ρουσφέτια εξαιτίας της αναδιαμόρφωσης του προσωποπαγούς χαρακτήρα των σχολικών συμβούλων σε συλλογική οντότητα με πυρήνα τους συλλόγους των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι τρόποι μοριοδότησης «”προετοιμάζουν” την επιλογή των κολλητών του υπουργείου», καθώς επιχειρείται η «Συριζοποίηση της Εκπαίδευσης, δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα ευνοιοκρατίας και κυριαρχίας του ρουσφετιού».

Στο πλαίσιο της ολιστικής της κριτικής εκωφαντική ήταν η απουσία εναλλακτικών προσεγγίσεων για όσα η ίδια κατηγορούσε την κυβέρνηση.

Προαναγγελία συγκυβέρνησης;

Η τρίτη και ακόμα πιο πρόδηλη ευθυγράμμιση της με τον πρόεδρο της ΝΔ ήταν το γεγονός ότι προανήγγειλε -όπως ακριβώς έκαναν και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης- την εξαΰλωση όλων των νομοθετικών παρεμβάσεων των υπουργών Παιδείας κατά την κυβερνητική θητεία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον πολιτικό της εναγκαλισμό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν και εφόσον η αξιωματική αντιπολίτευση αναδειχτεί πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές χωρίς αυτοδυναμία. «Να γνωρίζετε όμως ότι αυτές σας οι παρεμβάσεις δεν θα μακροημερεύσουν» προέβλεψε και ξεκαθάρισε: «Για μας είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα πρέπει να αλλάξουν, ώστε να γίνει η αξιοκρατία πράξη».

Με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα ετών και όχι μόνο, η ΔΗΣΥ αλλά και το ΚΙΝΑΛ ευρύτερα δεν αποτελεί κόμμα που διεκδικεί την εξουσία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει ξεκαθαριστεί πολλάκις πως η ηγεσία της κομματικής μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται ούτε καν τον στοιχειώδη πολιτικό διάλογο με ένα κόμμα του προοδευτικού χώρου όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ποια μετεκλογική επιλογή μένει για την κ. Γεννηματά;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter