Άγκυρα εναντίον Βερολίνου: «Να αποφασίσει η Γερμανία αν θεωρεί φίλη την Τουρκία»

Άγκυρα εναντίον Βερολίνου: «Να αποφασίσει η Γερμανία αν θεωρεί φίλη την Τουρκία»

Σε τεντωμένο σχοινί οι γερμανο-τουρκικές σχέσεις, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Ο Τσαβούσογλου επέκρινε τα αντιισλαμικά αισθήματα και την εχθρική στάση που, όπως είπε, εκδηλώνονται στη Γερμανία κατά της Τουρκίας, ενώ κάλεσε το Βερολίνο να αποφασίσει αν η Τουρκία είναι «φίλη ή όχι», απαντώντας στην απόπειρα του γερμανού ομολόγου του να εκτονώσει την κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Η Γερμανία οφείλει να αποφασίσει αν η Τουρκία είναι φίλη ή όχι (…) Η Γερμανία δεν πρέπει να μεροληπτήσει στη δημοψηφισματική διαδικασία στην Τουρκία», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, αποδίδοντας στον Βερολίνο την ευθύνη για τις εντάσεις γύρω από τη ματαίωση συγκεντρώσεων στη Γερμανία υπέρ του Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος.

«Στη Γερμανία βλέπουμε ότι πολλοί πολιτικοί και ο Τύπος ως σύνολο και συνολικά οι αρχές είναι πολύ, πολύ αρνητικοί και πολύ σκληροί και πολύ κατά της Τουρκίας και βλέπουμε ακόμη και ισλαμοφοβικά αισθήματα. Αυτό είναι που θεωρούμε απαράδεκτο … μια πολύ επικίνδυνη τάση», δήλωσε.

Ο τούρκος υπουργός κάλεσε επίσης τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν τη «μαύρη προπαγάνδα» κατά της Τουρκίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter