Άγκυρα: Σύλληψη υπόπτου για το πραξικόπημα

Άγκυρα: Σύλληψη υπόπτου για το πραξικόπημα

Στη σύλληψη ενός υπόπτου, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου προχώρησαν οι αρχές.

Ο ύποπτος είναι στέλεχος του ομίλου Dogan και κατηγορείται για ύποπτες διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι δικαστήριο διέταξε την προσωρινή κράτηση του στελέχους με την κατηγορία «υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης» στο πλαίσιο της έρευνας για τον Γκιουλέν και τους υποστηρικτές του.

Η Dogan Holding ,στην οποία ανήκει κι ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός οργανισμός στη χώρα, ανακοίνωσε την 1η Δεκεμβρίου ότι διεξάγονται έρευνες εις βάρος του στελέχους της εταιρείας Μπαρμπαρός Μουράτογλου, προκαλώντας ανησυχίες ότι μία επιχείρηση καταστολής μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ενδεχομένως να εξαπλωθεί στις μεγάλες εταιρείες της χώρας.

Η εφημερίδα «Hürriyet», την οποία εκδίδει ο όμιλος, επίσης δημοσίευσε την είδηση για την επίσημη σύλληψη του στελέχους αυτού στην ιστοσελίδα της.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, οι Αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση ή σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 100.000 εργαζομένους στην αστυνομία, το δικαστικό σώμα και τον δημόσιο τομέα, κι έχουν επισήμως συλλάβει περίπου 41.000 ανθρώπους.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί τα περιουσιακά στοιχεία περίπου 600 εταιρειών, πολλές εκ των οποίων περιφερειακές, για πιθανές διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν, τον πρώην σύμμαχο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στη συνέχεια έγινε ορκισμένος εχθρός του και ο οποίος αρνείται κάθε ανάμειξη στο πραξικόπημα.

Η Dogan έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, στον ενεργειακό και χρηματοπιστωτικό τομέα και στον κλάδο του τουρισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter