Άγκυρα: Υπάρχει η πρόθεση να χτίσουμε τείχος στα σύνορα με το Ιράν

Άγκυρα: Υπάρχει η πρόθεση να χτίσουμε τείχος στα σύνορα με το Ιράν

Η Τουρκία προτίθεται να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Ιράν, για να εμποδίσει τη διείσδυση στο τουρκικό έδαφος ανταρτών του ΡΚΚ, όπως γράφει σήμερα η αγγλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της “Χουριέτ”, Hurriyet Daily News, επικαλούμενη υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο της τουρκικής κυβέρνησης.

“Το PKK (το οποίο έχει τεθεί εκτός νόμου στην Τουρκία, σ.σ) έχει πλήθος στρατοπέδων στο έδαφος του Ιράν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στα οποία βρίσκονται 800-1.000 κούρδοι αντάρτες, οι οποίοι περνούν τα σύνορα, πραγματοποιούν επιθέσεις μέσα στο έδαφος της Τουρκίας και επιστρέφουν πίσω”, δηλώνει αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης στη Hurriyet. Ο ίδιος αξιωματούχος λέει ακόμη ότι “προγραμματίζουμε να χτίσουμε τείχος μήκους 70 χιλιομέτρων στα σύνορα της επαρχίας Άγκρι και της επαρχίας Ιγκντίρ με το Ιράν, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα των συνόρων θα τοποθετήσουμε πύργους, μεταλλικούς φράχτες και επίσης προβολείς”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ιρανο-τουρκικά σύνορα εκτείνονται από βορρά προς νότο σε μήκος 500 χιλιομέτρων. Τον Απρίλιο η Τουρκία oλοκλήρωσε σε μήκος 556 χιλιομέτρων την ανέγερση τείχους από μπετόν στα σύνορα με τη Συρία, ενώ προγραμματίζει να ολοκληρώσει το πρώτο εξάμηνο του 2017 την ανέγερση του τείχους κατά μήκος του συνόλου των συνόρων που έχουν μήκος 825 χιλιόμετρων. Το τείχος κατασκευάζεται από πάνελ μπετόν βάρους 7 τόνων, πλάτους 2 μέτρων και ύψους 3 μέτρων με συρματόπλεγμα.

Πηγή: Hurriyet Daily News, Tass

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter