Αγνοείται η δωρεά 150.000 δολαρίων των ομογενών στους σεισμόπληκτους της Λέσβου

Αγνοείται η δωρεά 150.000 δολαρίων των ομογενών στους σεισμόπληκτους της Λέσβου

Δωρεά 150.000 δολαρίων από Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας προς τους κατοίκους της Λέσβου, που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου, έχει «κολλήσει» στα ταμεία της Μητρόπολης Μυτιλήνης και τρεις μήνες, η τύχη της αγνοείται…

Ηδη ομογενείς από την Αυστραλία, εκφράζουν υπόνοιες ότα τα συγκεκριμένα χρήματα έχουν δεσμευτεί από τη Μητρόπολη Λέσβου για την αποκατάσταση των ναών που υπέστησαν ζημιές.

Η δωρεά αποστάλθηκε στις 25 Ιουλίου στη Μητρόπολη Μυτιλήνης και έκτοτε, η τύχη της αγνοείται. Τον Σεπτέμβριο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας, που έχει πληροφορηθεί την ύπαρξη της δωρεάς, ζητεί με επιστολή του, όπως σημειώνει η τοπική εφημερίδα «Εμπρός» τόσο από τον Μητροπολίτη κ.κ. Ιάκωβο, όσο και στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, αλλά και το δήμαρχο Λέσβου ζητώντας την κοινοποίηση εκ μέρους τους ενός πίνακα με την κατανομή των δωρεών προς τη Βρίσα.

Σημειώνεται ότι τόσο η Περιφέρεια όσο και ο δήμος έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία με τις δωρεές, όχι όμως και η Μητρόπολη. Έτσι ο Σύλλογος επανήλθε με νέα επιστολή και η οποία μένει επίσης αναπάντητη για την ώρα.

Πηγή:emprosnet.gr

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter