Αγνοείται η τύχη της δικογραφίας με τις βαριές καταγγελίες για τη συγκάλυψη της «υπόθεσης Θεοδωρικάκου»

Αγνοείται η τύχη της δικογραφίας με τις βαριές καταγγελίες για τη συγκάλυψη της «υπόθεσης Θεοδωρικάκου»

Άγνωστη παραμένει η τύχη της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί μετά και τη συγκλονιστική κατάθεση Ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ στη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου κατήγγειλε «συγκάλυψη» υπόθεσης ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ( ο ίδιος το ταυτοποίησε στο πρόσωπο του γιου του για να δώσει πολιτική διάσταση). Πέντε μέρες μετά την κατάθεση «φωτιά» που αποκάλυψε το documentonews.gr, ακόμη και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, ο γνωστός ποινικολόγος Γιάγκος Λαμπίρης, παρά το σχετικό ερώτημα που έχει υποβάλλει προς το Εσωτερικών Υποθέσεων δεν έχει ενημερωθεί σχετικά.

Έτσι λοιπόν ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι τι ακριβώς συμβαίνει με τη δικογραφία που αγγίζει άμεσα το γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Καραμαλάκη και έμμεσα τον ίδιο τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σημειώνεται με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, όταν εισαγγελέας «σκοντάφτει» πάνω σε πολιτικό πρόσωπο τότε υποχρεούται να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή προκειμένου να αποφανθεί για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ή όχι. Στη προκειμένη περίπτωση που η καταγγελία αφορά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που βρίσκεται η δικογραφία; Έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες ώστε να διαβιβαστεί η δικογραφία σε εισαγγελέα και από εκεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαβιβαστεί στη Βουλή; Παράλληλα, θα πρέπει να σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία για τότε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη, καθώς ο ίδιος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο.

Όλα αυτά την ώρα που στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ εκτυλίσσονται τραγελαφικές καταστάσεις. Όπως μετέδωσε το MEGA, με στοιχεία που επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ του documentonews.gr, αστυνομικοί «εισέβαλαν» στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων για να αρπάξουν τον φάκελο της υπόθεσης Θεοδωρικάκου. Μάλιστα σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε το κανάλι, οι αστυνομικοί λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια μέσα στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων με άλλους αστυνομικούς, ενώ τελικά ο φάκελος φέρεται να παρέμεινε στην Υπηρεσία με παρέμβαση δικαστικών λειτουργών.

Την ίδια ώρα ερωτήματα εγείρει και η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην οποία υπογραμμιζόταν ότι «και οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα και τα πορίσματά τους θα σταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη». Ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το Εσωτερικών Υποθέσεων δεν συντάσσει πορίσματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter