Άγνοια Μαξίμου και ευθύνες στη Δικαιοσύνη για τη «μαφία εφοριακών που εκβιάζει επιχειρηματίες»

Άγνοια Μαξίμου και ευθύνες στη Δικαιοσύνη για τη «μαφία εφοριακών που εκβιάζει επιχειρηματίες»

Στην μόνιμη επωδό του «όλα στο φως» και στις «έρευνες της Δικαιοσύνης», δίχως απαντήσεις και δίχως πρωτοβουλίες επιδόθηκε το Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα για τις αποκαλύψεις του Documento για τη «μαφία εφοριακών που εκβιάζει επιχειρηματίες», με καταγγελίες που βάζουν στο κάδρο ακόμα και πρόσωπο που βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Διαβάστε επίσης: Μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηµατίες

Την ένοχη κυβερνητική σιωπή απέναντι στις αποκαλύψεις του Documento αντέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα, όταν κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν και κάνουν λόγο για στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που υπηρετούν σε καίριες θέσεις για την αντιµετώπιση της φοροδιαφυγής και του µαύρου χρήµατος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως περιγράφεται τουλάχιστον σε πολύ λεπτοµερείς επιστολές, οι οποίες έχουν αποσταλεί και στο Μέγαρο Μαξίµου, «αποτελούν µια εγκληµατική οργάνωση που εκβιάζει επιχειρηµατίες και διακινεί η ίδια το µαύρο χρήµα. Οι επιστολές µε τις καταγγελίες έχουν φτάσει από τον Νοέµβριο του 2022 στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο υπουργείο Οικονοµικών, στον εισαγγελέα Οικονοµικού Εγκλήµατος και στη ∆ιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονοµικών. Οταν διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ξεκινήσει καµία έρευνα για όσα αναφέρουν, κοινοποιήθηκαν στο Documento και στις εφηµερίδες “Τα Νέα” και “Το Βήµα”».

«Την Κυριακή το Documento δημοσίευσε καταγγελία για μηχανισμό στα υψηλά κλιμάκια των ελεγκτικών φορολογικών Αρχών και με σύνδεσμο στο Μέγαρο Μαξίμου; Τι απαντά το Μέγαρο Μαξίμου; Και θα υπάρξει πρωτοβουλία για τον έλεγχο της σωρείας καταγγελιών για κύκλωμα φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος που φέρονται να μαίνονται ανέλεγκτες;» ήταν η ερώτηση του documentonews.gr στον Παύλο Μαρινάκη, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να αρκείται να… πετάξει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε σχετικά: Διαφθορά, γάγγραινα αλλά και όπλο εξουσίας

«Σε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε υπόθεση, η οποία έρθει στη Δικαιοσύνη με στοιχεία που θα ερευνήσει η Δικαιοσύνη και όπως είναι οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η Κυβέρνηση δίνει μια σαφή απάντηση σε όλες αυτές τις αντίστοιχες περιπτώσεις, χωρίς να γνωρίζω αν υπάρχει τέτοια δικογραφία, αν υπάρχει τέτοια περίπτωση γενικά μιλώντας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επικαλούμενος στη συνέχεια και τη… ρήση του πρωθυπουργού για «όλα στο φως».

«Όλα στο φως και προφανώς η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με τον καλύτερο και ταχύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο γι’ αυτά που λέτε. Σε όλα αυτά αρμόδια να μιλήσει, να τοποθετηθεί και να ενεργήσει είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη» κατέληξε λακωνικά ο Π. Μαρινάκης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «το ερώτηµα ωστόσο που αναδεικνύεται δηµοσιογραφικά αυτήν τη στιγµή είναι γιατί δεν έχουν δοθεί εντολές έρευνας για τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που αναφέρονται σε ονόµατα και διευθύνσεις του κυκλώµατος παρανοµίας. Οι πρωταγωνιστές υπηρετούν σε καίριες θέσεις των ελεγκτικών µηχανισµών ενώ στην πραγµατικότητα είναι οι εγκληµατίες. Να θυµίσουµε µόνο ότι οι ελεγκτικοί µηχανισµοί του υπουργείου Οικονοµικών έχουν προχωρήσει σε οικονοµικούς ελέγχους σε µέσα ενηµέρωσης όπως το Documento και η εφηµερίδα «∆ηµοκρατία» έπειτα από ανώνυµες και εµφανώς ανυπόστατες καταγγελίες. Πώς λοιπόν δεν προχωρούν σε έρευνες γι’ αυτό που περιγράφεται ως η καρδιά της διαφθοράς;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter