Άγνοια Μητσοτάκη: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραιτείται και ορκίζεται υφυπουργός στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή

Άγνοια Μητσοτάκη: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραιτείται και ορκίζεται υφυπουργός στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για να στηρίξει την επίθεσή του κατά του ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε για μία ακόμη φορά την Ιστορία… μιλώντας σήμερα στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Ανέτρεξε στη χούντα για να βρει… στρατιωτικό σε θέση υπουργού Εθνικής Άμυνας αγνοώντας βέβαια, συνειδητά ή ασυνείδητα την ιστορία και τα έργα της δικής του παράταξης.

Του θυμίζουμε:

Ο Στρατηρός Ιωάννης Ντάβος, αρχηγός του Γενικού Επιτελεία Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) από το 1976 ως το 1980 τοποθετείται υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιανουάριο του Ι980.

Και πιο συγκεκριμένα αποστρατεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 1980 και συνακόλουθα υπηρέτησε ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Καραμανλή, από τις 15 Ιανουαρίου ως τις 10 Μαΐου 1980. Με απλά λόγια, αποστρατεύτηκε για να ορκιστεί αμέσως!

Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα μεγάλο πρόβλημα με την Ιστορία… ακόμα και του δικού του κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας!

Μία ακόμα υπουργοποίηση στραιωτικού: Φραγκούλης Φράγκος

Πρόκειται για τον Φραγκούλη Φράγκο, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (φωτογραφία κάτω). 

 Αποστρατεύεται την πρώτη Ιανουαρίου του 2011 ενώ στις 17 Μαΐου του 2012 αναλαμβάνει υπουργός Εθνικής Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου. Όπως αναφέρεται μάλιστα «στην ορκωμοσία της κυβέρνησης ήταν ο μόνος πολιτικός που δέχθηκε χαιρετισμό από τον αρχηγό του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο».

Η θητεία του στο υπουργείο διαρκεί όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου, ως τις 21 Ιουνίου 2012 οπότε και αποδεσμεύεται επιμένοντας σε ακροδεξιές θέσεις 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter