Αγνοούνται 25 μετανάστες σε ναυάγιο στη Λιβύη

Αγνοούνται 25 μετανάστες σε ναυάγιο στη Λιβύη

Εκατόν δέκα πέντε μετανάστες διασώθηκαν χθες στα ανοικτά της Τρίπολης καθώς το πλεούμενο με το οποίο προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης ναυαγούσε, όμως άλλοι 25 αγνοούνται, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης.

«Διασώσαμε 115 παράτυπους μετανάστες, ανάμεσά τους έξι γυναίκες (…) είναι όλοι υπήκοοι αφρικανικών κρατών, πλην ενός υπηκόου του Μπανγκλαντές», δήλωσε ο αξιωματικός  Αγιούμπ Κασέμ.

Κατά τις πληροφορίες που έδωσαν οι επιζήσαντες, στο φουσκωτό «υπήρχαν 140 επιβάτες». Οι άνθρωποι αυτοί επιβιβάστηκαν στο πλεούμενο κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε μια παραλία στην Τατζούρα, μια μικρή πόλη 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

«Οι έρευνές μας για την εξεύρεση των αγνοουμένων απέβησαν άκαρπες», πρόσθεσε.

Ο Λίβυος αξιωματικός εξήγησε ότι η ακτοφυλακή έλαβε μια κλήση για βοήθεια χθες το πρωί από τους επιβαίνοντες στο σκάφος.

Όταν έφτασαν στο σημείο σκάφη του λιβυκού λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού, ανακάλυψαν τους μετανάστες πάνω σε ένα ζόντιακ «που έβαζε νερό και κόντευε να βουλιάξει».

Στους μετανάστες προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην Τρίπολη πριν παραδοθούν στις υπηρεσίες δίωξης της παράνομης μετανάστευσης, είπε ο ίδιος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter