Άγνωστοι ξυλοκόπησαν τον καθηγητή του Παντείου Άγγελο Συρίγο

Άγνωστοι ξυλοκόπησαν τον καθηγητή του Παντείου Άγγελο Συρίγο

Επίθεση από άγνωστα άτομα δέχθηκε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, έξω από το Πανεπιστήμιο, στη λεωφόρο Συγγρού.

Όπως αναφέρεται ο καθηγητής είδε νεαρούς να κάνουν γκράφιτι με σπρέι στους τοίχους στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου και τους έκανε παρατήρηση. Αποτέλεσμα της παρατήρησης ήταν οι άγνωστοι να τον χτυπήσουν στο κεφάλι με τα σπρέι και να τον βάψουν με αυτά. 

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο καθηγητής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλεύεται.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο κλιμάκιο αστυνομικών.

Τα κόμματα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος. Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού». 

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και σημειώνει πως πρόκειται για ακόμη ένα κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

«Καλούμε την αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, να αναλάβει τις ευθύνες του», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ με σχόλιο του γραφείου Τύπου, καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, στον χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, επισημαίνοντας ότι “τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των φοιτητών και των σπουδαστών”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter