Αγωγή ετοιμάζει η οικογένεια του Σουμάχερ για την ψεύτικη συνέντευξη μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Αγωγή ετοιμάζει η οικογένεια του Σουμάχερ για την ψεύτικη συνέντευξη μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Να κινηθεί εναντίον ενός γερμανικού περιοδικού για τη δημοσίευση μιας ψεύτικης συνέντευξης που είχε δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης σχεδιάζει η οικογένεια του θρυλικού οδηγού της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ.

Η εκπρόσωπος της οικογένειας Σαμπίνε Κεμ επιβεβαίωσε στο Associated Press, μέσω email την Πέμπτη, ότι σχεδιάζεται νομική δράση για μια «ψεύτικη συνέντευξη τεχνητής νοημοσύνης από τη γερμανική εφημερίδα Die Aktuelle».

 

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο περιοδικό τύπωσε μια φωτογραφία του 54χρονου Σουμάχερ στο πρωτοσέλιδο του το περασμένο Σαββατοκύριακο με τη λεζάντα: «Μάικλ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη!» Το περιοδικό έγραψε επίσης «ακούγεται παραπλανητικά αληθινό» με τα υποτιθέμενα αποσπάσματα που αποδίδονται στον Σουμάχερ που δημιουργήθηκαν από την AI.

Ο Μάικλ Σουμάχερ τραυματίστηκε βαριά τον Δεκέμβριο του 2013 ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις και υπέστη βαρύτατο εγκεφαλικό τραύμα. Από τότε που μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο τον Σεπτέμβριο του 2014, ο επτά φορές πρωταθλητής της F1 συνεχίζει να φροντίζεται ιδιωτικά σε σπίτι ιδιοκτησίας της οικογένειάς του στην Ελβετία.

Πηγή: AFP, Forbes

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter