Αγωγή έξωσης στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για οφειλές 8 εκατ. ευρώ

Αγωγή έξωσης στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για οφειλές 8 εκατ. ευρώ

Αγωγή έξωσης κατά του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «ο ΗΡΑΚΛΗΣ» για οφειλές σχεδόν 8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τον ημικρατικό Οργανισμό που όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr οι «γαλάζιοι» βουλευτές είχαν μετατρέψει σε κομματικό παραμάγαζο προκειμένου να εξυπηρετούν τις πελατειακές τους σχέσεις, πέρα από κάθε έννοια αξιοκρατίας

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «ο ΗΡΑΚΛΗΣ» ο ΟΑΣΘ «αρνείται να πληρώσει τις οφειλές του. Όπως υπογραμμίζεται, ο «ΟΑΣΘ ενώ δεν αρνείται ότι κάνει χρήση των ακινήτων ακόμη και σήμερα λόγω της συνέχισης του συγκοινωνιακού του έργου (εξάλλου είναι προφανές) αρνείται την καταβολή μισθώματος/αποζημίωσης χρήσης».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης “ο ΗΡΑΚΛΗΣ” με στόχο να προασπίσει τα συμφέροντα των 1374 οικογενειών που απαρτίζουν τον συνεταιρισμό προχώρησε σε αγωγή έξωσης σε βάρος του ΟΑΣΘ που αρνείται να πληρώσει τις οφειλές του προς τον “ΗΡΑΚΛΗ”. Μάλιστα χθες το απόγευμα έγινε η επίδοση της αγωγής από δικαστικό επιμελητή στα γραφεία του ΟΑΣΘ και σήμερα αναμένεται να κοινοποιηθεί και στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών & Υποδομών. Η ακροαματική διαδικασία της αγωγής έξωσης έχει οριστεί για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ διατηρεί απαιτήσεις κατά του ΟΑΣΘ:

–  από οφειλόμενα μισθώματα από το 2014, ήτοι πριν την κρατικοποίησή του  και μέχρι και σήμερα (δηλαδή μετά την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ) συνολικού ποσού 7.952.279,85€ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι τόκοι) καθώς ο ΟΑΣΘ συνεχίζει να κάνει χρήση των μισθίων ακινήτων ακόμη και μετά τη λήξη των μισθώσεων την 31.12.2018, καθώς και

–  από ένα δάνειο που είχε χορηγήσει ποσού 2.500.000€ (κατά κεφάλαιο μόνο).

Ο ΟΑΣΘ ενώ δεν αρνείται ότι κάνει χρήση των ακινήτων ακόμη και σήμερα λόγω της συνέχισης του συγκοινωνιακού του έργου (εξάλλου είναι προφανές) αρνείται την καταβολή μισθώματος/αποζημίωσης χρήσης. Ως εκ τούτου, το ποσό των οφειλομένων μισθωμάτων είναι βέβαιο ότι θα κερδηθεί δικαστικά από τον ΗΡΑΚΛΗ.

Το παράδοξο είναι πως όλα αυτά τα χρόνια ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τον φόρο εισοδήματος για τα ποσά των μισθωμάτων που δεν εισπράττει και μάλιστα ο νόμιμος εκπρόσωπος του σύρεται ως κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια, για χρέη προς το Δημόσιο, επειδή ο ΗΡΑΚΛΗΣ αδυνατεί να καταβάλει τους φόρους για τα μισθώματα που δεν του καταβάλει ο ΟΑΣΘ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter