Αγωγή του Δήμου Σαρωνικού κατά της ΕΤΑΔ: Οι οφειλές, οι καταπατήσεις και η επιστολή που αγνόησαν υπουργοί

Αγωγή του Δήμου Σαρωνικού κατά της ΕΤΑΔ: Οι οφειλές, οι καταπατήσεις και η επιστολή που αγνόησαν υπουργοί

Αγωγή κατά της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) προτίθεται να καταθέσει ο Δήμος Σαρωνικού λόγω των οφειλών που έχει προς το Δήμο η Ανώνυμη Εταιρεία του Δημοσίου.

Αυτό ανέφερε σε δήλωση του προς τα ΜΜΕ, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ο οποίος μάλιστα πριν από ένα μήνα απέστειλε επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το θέμα, δίχως να λάβει καμία απάντηση.

Το ποσό το οποίο θα διεκδικήσει από την ΕΤΑΔ με την αγωγή που θα καταθέσει ο Δήμος, ανέρχεται σε περίπου 350-400 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που φέρεται να έχει δαπανήσει ο δήμος για τον καθαρισμό και τη λειτουργία της παραλίας Αναβύσσου και της παραλίας Πεύκο, που αποτελούν από τις πλέον πολυσύχναστες της Αττικής, σύμφωνα με το δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου.

Όλα αυτά τα είχε περιγράψει αναλυτικά ο Δήμαρχος, σε επιστολή που είχε αποστείλει στα μέσα Φλεβάρη στον υπουργό Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη, τον υπουργό Επικρατείας Χρήστο – Γεώργιο Σκέρτσο, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο και βουλευτές της Ανατολικής Αττικής.

Στην επιστολή γινόταν λόγος για «απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ έναντι του Δήμου Σαρωνικού». Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστολή, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. φέρεται να έχει προβεί «σε μίσθωση πέντε καντινών στην παραλία των Αλυκών Αναβύσσου, μην αποδίδοντας ωστόσο – ως όφειλε – στον Δήμο Σαρωνικού ποσοστό των εσόδων». Την ίδια ώρα που την ευθύνη καθαριότητας της παραλίας και το κόστος συντήρησης έχει αναλάβει ο Δήμος Σαρωνικού.

«Το κόστος αυτό, από το 2018 που η μίσθωση των καντινών γίνεται απόΕΤΑΔ ΑΕ μέχρι και σήμερα, το επιβαρύνονται οι δημότες μας καθώς η ΕΤΑΔ υπήρξε ασυνεπής στο να αποδώσει τα οριζόμενα από τον νόμο ανταποδοτικά τέλη» υπογραμμίζεται στην επιστολή του Δήμου Σαρωνικού.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Δήμαρχος Σαρωνικού: Καμία ανταπόκριση στην επιστολή μας

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος έχει ενημερώσει μία σειρά από υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση. Είναι άγνωστο γιατί κορυφαίοι υπουργοί δεν έχουν προβεί σε καμία κίνηση προκειμένου να λυθεί το θέμα. Είναι δυνατόν να θέλουμε να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα όταν μια ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου αρνείται να αποδώσει τα οφειλόμενα σε ένα Δήμο;

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του Πέτρου Φιλιππου:

«Παρά το γεγονός ότι έχουμε γνωστοποιήσει με επιστολή μας, εδώ και ένα μήνα (από τις 14/2), στους αρμόδιους υπουργούς την απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ ΑΕ, κου Βλαστού, έναντι του Δήμου Σαρωνικού, δεν έχουμε καμία ανταπόκριση στην επιστολή μας.

Για αυτό πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα σε αγωγή που θα αφορά στα οφειλόμενα της ΕΤΑΔ ΑΕ προς τον Δήμο Σαρωνικού. Θα διεκδικήσουμε δηλαδή ποσό που ανέρχεται στις 350-400 χιλιάδες ευρώ. Είναι χρήματα που έχει δαπανήσει ο δήμος για τον καθαρισμό και τη λειτουργία της παραλίας Αναβύσσου και της παραλίας Πεύκο, που αποτελούν από τις πλέον πολυσύχναστες της Αττικής.

Να σημειώσω δε, ότι αν και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ ΑΕ κος. Βλαστός, έχει εγγράφως δεσμευτεί έναντι του δήμου ότι θα αποπληρώσει μέρος των οφειλών, εντούτοις δεν ήταν συνεπής ούτε και γι’ αυτά τα λίγα για τα οποία ο ίδιος δεσμεύθηκε! Αποτέλεσμα; Ο δήμος πληρώνει τα πάντα από την τσέπη του.

Η διαχείριση των ακτών πρέπει να περιέλθει στον δήμο Σαρωνικού. Αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα μας και λύση στο πρόβλημα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter