Αγωγή Βαξεβάνη κατά Μητσοτάκη: Πήρε φωτιά το Twitter «Κώστα είμαστε μαζί σου»

Αγωγή Βαξεβάνη κατά Μητσοτάκη: Πήρε φωτιά το Twitter «Κώστα είμαστε μαζί σου»

Έκθετος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά, το παραλήρημα του στη βουλή και όσα είπε για τους δημοσιογράφους. Ο πρωθυπουργός καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας των διωκόμενων δημοσιογράφων, κάνοντας λόγο για «συμμορία» και «υπόκοσμο».

Πριν, λίγη ώρα ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε αγωγή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη επικαλούμενος το άρθρο 7 του Νόμου 4596/2019.

Από το 2019 η Ελλάδα έχει εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή οδηγία (2026/343 ΕΕ) περί τεκμηρίου της αθωότητας, η οποία προβλέπει πως «o ύποπτος ή κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης εξαιτίας της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητάς του από δηλώσεις δημόσιων αρχών (σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου 4596/2019)».

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κύριος Μητσοτάκης πως δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι όμηροι της λίστας Πέτσα και πως ό,τι και να κάνει ο ίδιος και οι παρατρεχάμενοι του κανείς δεν θα κλείσει το στόμα όλων όσων μάχονται για την αλήθεια. Το πρόσφατο κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο του Κώστα Βαξεβάνη το απέδειξε περίτρανα!!

Attachments area
Διαβάστε επίσης: Αγωγή Βαξεβάνη κατά Μητσοτάκη και Ελληνικού Δημοσίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter