Αγωνία για το μοναδικό αμιγώς Παιδιατρικό Νοσοκομείο της νοτιοδυτικής Ελλάδας

Αγωνία για το μοναδικό αμιγώς Παιδιατρικό Νοσοκομείο της νοτιοδυτικής Ελλάδας

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για την μέλλον του Καραμανδάνειου το οποίο αποτελεί το μοναδικό αμιγώς Παιδιατρικό Νοσoκομείο της Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Οι γιατροί εξηγούν ότι καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, οι εργαζόμενοί του προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μικρών ασθενών της περιοχής, πάρα τις αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.

Οι συνθήκες όμως πλέον έχουν δυσκολέψει πολύ λόγω των ελλείψεων στο προσωπικό.”Τη δεδομένη όμως στιγμή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια οριακή κατάσταση. Με σοβαρές ελλείψεις τόσο σε ιατρικό όσο και νοσηλευτικό προσωπικό. Αποκορύφωμα είναι η επισφαλής λειτουργία του Αναισθησιολογικού τμήματος. Λόγω της συνταξιοδότησης των τριών εκ των τεσσάρων μόνιμων γιατρών, θα στελεχώνεται εφεξής από μία μόνο μόνιμη επιμελήτρια Β’. Συνέπεια αυτού θα είναι η δραματική μείωση των χειρουργείων καθώς και η αδυναμία αντιμετώπισης έκτακτων παιδιατρικών περιστατικών που απαιτούν αναισθησιολογική παρέμβαση” αναφέρουν σε ανακοίνωση τους .

Οπώς εξηγούν αν δεν δοθούν εδώ και τώρα λύσεις, το Καραμανδάνειο θα οδηγηθεί σε λειτουργικό μαρασμό, με επακόλουθο την ταλαιπωρία τόσο των μικρών ασθενών όσο και των οικογενειών τους, αφού ακόμη και για απλές επεμβάσεις ρουτίνας θα πρέπει να προσφεύγουν σε Νοσοκομεία της Αττικής.

Οι γιατροί έχουν προσχωρήσει σε συνεχείς προειδοποιήσεις και πιέσεις προς την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας εδώ και έξι μήνες, “κανένα από τα προβλήματα δεν έχει λυθεί. Αντιθέτως. Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα το Νοσοκομείο μας θα υπολειτουργεί τόσο που θα απειλείται με κλείσιμο!Όλοι οι εργαζόμενοι, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των μικρών μας ασθενών, κάνουμε έκκληση προς την κοινωνία της Πάτρας για την στήριξη του Καραμανδάνειου. Μόνο ο κοινός μας αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα”.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να λυθεί ί άμεσα το πρόβλημα υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού με κατεπείγουσες διαδικασίες μόνιμων προσλήψεων και όχι εμβαλωματικές μετακινήσεις.Ζητάνε προσλήψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά και να επιστρέψουν οι κλινικές στην ομαλή τους λειτουργία.Ζητάνε από την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας την άμεση οικονομική στήριξη του Νοσοκομείου μας.

“Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τους πολίτες της Πάτρας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 4/4 στις 12μμ, στην πύλη του Νοσοκομείου”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter