Αγωνία για ηλεκτροσόκ

Αγωνία για ηλεκτροσόκ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να προσφέρει ένα ηλεκτροσόκ διαρκείας στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξάρτητα του παρόχου που έχουν επιλέξει.

Σήμερα οι εταιρείες-πάροχοι ανακοινώνουν τα νέα τιμολόγια που θα ισχύσουν για τον Οκτώβριο. Οι ανακοινώσεις για τον Σεπτέμβριο πριν ακριβώς ένα μήνα είχαν προκαλέσει τρόμο στους καταναλωτές, κάτι που πολλοί φοβούνται ότι θα γίνει και σήμερα ανεξάρτητα αν υπάρξουν μειώσεις.

Η ΔΕΗ τον προηγούμενο μήνα είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια στις αυξήσεις με ποσοστά κοντά στο 60%. Μια εταιρεία που με υπαίτιο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα της «κτυπάει» αλύπητα τα νοικοκυριά που έχουν παραμείνει σε αυτήν και είναι η πλειοψηφία της χώρας.
Αυτό όμως που προκαλεί τρόμο είναι οι ανακοινώσεις της Τετάρτης, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ανακοινώσει αλλαγή του συστήματος επιδοτήσεων αλλά και σημαντική μείωσή τους.

Το νέο σύστημα επιδοτήσεων παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, με τις διαρροές που έχουν γίνει να δημιουργούν μεγαλύτερες απορίες από όσες λύνουν.
Σε ποια επίπεδα θα είναι οι ρήτρες αναπροσαρμογής, σε ποιο ύψος θα είναι οι επιδοτήσεις για φυσικό αέριο για θέρμανση, πως θα υπολογίζεται η μείωση κατανάλωσης 15% στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι ερωτήματα που προκαλούν τρόμο για τις λύσεις που θα δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υπάρχει μάλιστα και μια μερίδα νοικοκυριών που ξεπερνούν τις 500.000 και έχουν σταθερά τιμολόγια στη ΔΕΗ. Είναι τα νοικοκυριά που θα πάθουν το μεγαλύτερο σοκ μόλις τελειώσουν τα συμβόλαιά τους με την εταιρεία. Και αυτό γιατί ενώ πληρώνουν κοντά στα 0,17 λεπτά την κιλοβατώρα σήμερα, είναι άγνωστο τι θα πληρώσουν στο μέλλον.

Το αλαλούμ που συστηματικά προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το μέγεθος των επιδοτήσεων αφήνει στον αέρα τους καταναλωτές, αλλά ταυτόχρονα δεν ακουμπάει καθόλου τα τεράστια κέρδη των εταιρειών που συνεχίζουν να αδιαφορούν για την κοινωνία.

Αλλά αυτή είναι η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, κάτι που για μια ακόμη φορά να νοιώσουν στην τσέπη τους σήμερα και αύριο οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Το θέμα πλέον που τίθεται είναι το πότε θα αντιδράσουν ενάντια στη φτωχοποίησή τους.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter