Αγοράκι 2,5 ετών μολύνθηκε με Κάδμιο στην περιοχή του εργοστασίου της Eldorado στην Ολυμπιάδα

Αγοράκι 2,5 ετών μολύνθηκε με Κάδμιο στην περιοχή του εργοστασίου της Eldorado στην Ολυμπιάδα

Ένα αγοράκι μόλις 2,5 ετών που ζούσε με την οικογένειά του δίπλα από το μεταλλείο χρυσού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής φέρεται ότι μολύνθηκε με Κάδμιο!

Η οικογένεια του παιδιού έστειλε μάλιστα σχετική επιστολή στο κοινοτικό συμβούλιο Ολυμπιάδας ενημερώνοντας τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το σοβαρότατο πρόβλημα του παιδιού τους , το οποίο όπως επισημαίνει άπτεται μεταξύ άλλων και της δημόσιας υγείας.

Όπως αναφέρουν οι γονείς του μικρού αγοριού :

«Προ αρκετών μηνών παρουσιάστηκαν στο μικρό μας παιδί συνεχείς ζαλάδες, εμετοί, πονοκέφαλοι κλπ, οι οποίοι δεν υποχωρούσαν με τίποτα παρόλες τις συνεχείς θεραπείες που ακολουθούσαμε, κατόπιν φυσικά ιατρικών παρακολουθήσεων και αγωγών σε δημόσια και μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Επειδή περνούσαν μήνες χωρίς αποτέλεσμα, και κατόπιν αγωνιωδών σκέψεων και συζητήσεων αλλά και μιας ιατρικής υπόδειξης, κάναμε ειδικές εξετάσεις για βαρέα μέταλλα στο παιδί μας, μιας και το σπίτι μας όπως γνωρίζετε, βρίσκεται σε περιοχή κοντά στις μεταλλευτικές δραστηριότητες της Ολυμπιάδας, και δυστυχώς τα αποτελέσματα έδειξαν στο μόλις 2,5 ετών παιδί μας, δεκαπλάσιες συγκεντρώσεις από το επιτρεπόμενο, σε κάδμιο.

Φυσικά ως πρώτη και άμεση αντίδραση φύγαμε οικογενειακώς από το σπίτι μας, και μετακομίσαμε στην περιοχή της Ασπροβάλτας, και είμαστε σε αναμονή και άλλων εργαστηριακών αποτελεσμάτων, και για άλλα βαρέα μέταλλα που κάναμε συμπληρωματικά.

Σήμερα και μετά από λίγο χρονικό διάστημα από τη διαμονή μας στην Ασπροβάλτα, στο παιδί μας σταμάτησαν όλα τα άμεσα συμπτώματα που το ταλαιπωρούσαν τόσους μήνες, και φυσικά έχουμε μπει σε ένα πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων.

Επειδή πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα του θέματος, και επειδή σε πολλές συζητήσεις με εργαζόμενους στη μεταλλευτική εταιρία, μας ανέφεραν πως η εταιρία αρνείται να τους δώσει τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις για βαρέα μέταλλα που διενεργεί η ίδια σε αυτούς, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ την άμεση ανάληψη ενεργειών εκ μέρους σας, δηλαδή την σύγκληση κοινοτικού συμβουλίου ή λαϊκής συνέλευσης, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι που διαμένουν στην περιοχή μας αλλά κυρίως και πρωτίστως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην εταιρία, για το σοβαρότατο αυτό θέμα, και φυσικά να δρομολογηθούν περαιτέρω ενέργειες προς αναζήτηση και εξακρίβωση του θέματος.

Φυσικά εννοείται ότι η παρουσία της εταιρίας ή των ειδικών ιατρών της, θεωρείται απαραίτητη και επιβεβλημένη. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, και φυσικά να σας αναφέρουμε ότι είναι στη διάθεσή σας όλα τα ιατρικά στοιχεία που σας προαναφέραμε».

Το θέμα αποκάλυψε με ανάρτησή του το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.

Μιλώντας στο www.apokalypseis.com η Μαρία Καδόγλου , εκπρόσωπος της ιστοσελίδας και μέλος της επιτροπής των πολιτών που αντιδρούν δυναμικά στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική, χαρακτήρισε το θέμα πολύ σοβαρό και τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα η Πολιτεία να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για το μικρό αγοράκι αλλά και για να προλάβει τυχόν νέες παρόμοιες καταστάσεις στους κατοίκους της περιοχής.

«Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στις εκθέσεις τους έχουν επισημάνει τον κίνδυνο μόλυνσης των κατοίκων από τα βαρέα και τοξικά μέταλλα που παράγονται, αλλά δυστυχώς οι αρμόδιοι αδιαφορούν για τον κίνδυνο» – τόνισε στο www.apokalypseis.com η κ. Καδόγλου. 

Πηγή: www.apokalypseis.com

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter