Άγρια αστυνομική καταστολή στην Καλαμιά Κοζάνης για τα φωτοβολταϊκά – Πήραν κάτοικο «σηκωτό» (Video)

Άγρια αστυνομική καταστολή στην Καλαμιά Κοζάνης για τα φωτοβολταϊκά – Πήραν κάτοικο «σηκωτό» (Video)

Με καταστολή απάντησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας σε συγκέντρωση κατοίκων του χωριού Καλαμιά Κοζάνης, που λένε «όχι» στα σχέδια εγκατάστασης μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή. Μάλιστα, δε δίστασαν να πάρουν… σηκωτό τουλάχιστον έναν άνθρωπο…

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες και επί τόπου έσπευσε δύναμη της αστυνομίας προκειμένου να τους απομακρύνει.

Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει την αστυνομική βία που ακολουθήθηκε για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι και οι φορείς. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στα βίντεο, οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν και μεταφέρουν… σηκωτό πολίτη.

Από την κινητοποίηση σταμάτησαν οι εργασίες των εκσκαφέων.

Σύμφωνα με το Kozanimedia, συνελήφθη κάτοικος του χωριού, ο οποίος μπήκε μπροστά σε μηχάνημα που είχε ξεκινήσει εργασίες, με τη συνέχεια να δίνεται από κατοίκους και εκπροσώπους κομμάτων και αυτοδιοίκησης που βρέθηκαν στο σημείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας με καρδιολογικά προβλήματα και ο δεύτερος με τραύμα στο χέρι. Κάτοικοι του χωριού τονίζουν πως το φωτοβολταϊκό πάρκο πρόκειται να αναπτυχθεί κυριολεκτικά «πάνω από τα κεφάλια τους», ακριβώς δίπλα σε νεόδμητες κατοικίες και σταβλικές εγκαταστάσεις και σε μια συνολική έκταση 700 στρεμμάτων.

 

Φωτογραφίες: Kozanimedia.gr

Βίντεο: Kozan.gr, Kozanimedia.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter