Άγρια καταστολή στον Ελαιώνα: ΜΑΤ και χημικά για την εκκένωση της προσφυγικής δομής (Videos)

Άγρια καταστολή στον Ελαιώνα: ΜΑΤ και χημικά για την εκκένωση της προσφυγικής δομής (Videos)

Άλλο ένα περιστατικό αστυνομοκρατίας έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης στον Ελαιώνα, όταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στο καμπ προσφύγων, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκκένωσής του. Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή θέλησαν να επιχειρήσουν στο σκοτάδι, υλοποιώντας την απόφαση για κλείσιμο της μοναδικής δομής που υπάρχει στον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η οργάνωση Solidarity With Migrants, δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ κλωτσούσαν μετανάστες που βρίσκονταν στην πύλη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν επεισόδια και πετροπόλεμος.

Η οργάνωση αλληλεγγύης σημειώνει ότι δυνάμεις καταστολής συγκρούστηκαν ευθέως με πλήθος προσφύγων, μεταναστών και αλληλέγγυων, οι οποίοι αντιστέκονται στην προσπάθεια εκκένωσης της δομής.

«Το αποτέλεσμα της επιχείρησης, παρά την κινητοποίηση μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων, ήταν απλώς η μεταφορά 30 μεταναστών που ”πείστηκαν” να μετακινηθούν σε άλλα camps, στη συγκεκριμένη περίπτωση στο camp του Σχιστού» αναφέρει. Η ”συναίνεση” αυτών των περίπου 30 ατόμων, που χρησιμοποιείται, κατά πάγια τακτική της διοίκησης και του Υπουργείου, ως μοχλός πίεσης, διαίρεσης και καταστολής του μπλοκ των μεταναστριών που αγωνίζεται, αποσπάστηκε μετά από σωρεία απειλών και ψεμάτων από την διοίκηση του camp, σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας και χωρίς καμία γραπτή εγγύηση για το πού ακριβώς οι μετανάστριες τελικά θα μετακινηθούν», σημειώνεται στην ανάρτηση της Solidarity With Migrants.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter