Άγρια κόντρα στη Βουλή για την ακραία αστυνομική καταστολή

Άγρια κόντρα στη Βουλή για την ακραία αστυνομική καταστολή

Μαίνονται οι σκληρές ιδεολογικές αντιπαραθέσεις κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια για τα πολλαπλασιαζόμενα κρούσματα αστυνομικής βίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη «ουσιαστικό υπουργό Προστασίας του Πολίτη», με το σκεπτικό ότι κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση ο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προσπάθησε να σηματοδοτήσει ανησυχία για τα έκτροπα που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας.

«Από εσάς δεν έχω δει τίποτα! Ο λαός δεν σας έδωσε την άδεια να αφαιρέσετε το άσυλο του σπιτιού των ανθρώπων. Ούτε σας έδωσε άδεια η αστυνομία να θέλει να ξεβρακώνει κοριτσάκια στο δρόμο και να τις πηγαίνουν στο καφενείο. Αυτός ο αυταρχισμός χρειάζεται απάντηση» είπε προς τον Μάκη Βορίδη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παίρνοντας το λόγο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που κατέχει την ιδεολογική πατρότητα της θεωρίας περί «αναγκαστικότητας της κρατικής βίας» αντέτεινε: «Εσάς η άποψή σας είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει Χούντα και αστυνομοκρατία; Άλλο υπέρβαση βίας ενός αστυνομικού που πρέπει να την ελέγξουμε και άλλο η γενίκευση». Χαρακτήρισε δόλια τη γενίκευση που κάνει στην κριτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί τέτοιου είδους κριτική επειδή είναι «ψυχικά ταυτισμένη» με το συγκεκριμένο χώρο. Δηλαδή τον αντιεξουσιαστικό.

«Εικόνες Βαγδάτης»

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο Αλέξης Χαρίτσης άσκησε δριμεία κριτική στη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι. «Οι σημερινές εικόνες θύμισαν εικόνες Βαγδάτης, όχι Αθήνας. Εσείς έχετε ψυχικό δεσμό με τη βια και την καταστολή» υπογράμμισε, ενώ ο Ν. Βούτσης έκρινε πως «η εικόνα του πολίτη της πολυκατοικίας με κουκούλα πρωινιάτικα δεν είναι τυχαία είναι για να δοθεί σήμα».

Εκ μέρους της πλειοψηφίας απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών. «Τη βία που καταγγέλλετε τη χρησιμοποιήσατε εσείς όταν χτυπήσατε αλύπητα διαδηλωτές που διαδήλωναν για τη συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε επίσης: Με επιστολή κόλαφο απειλεί με παραίτηση τον Χρυσοχοΐδη ο Αλιβιζάτος

Διαβάστε επίσης: Τσακαλώτος: Ο λαός δεν σας έδωσε το δικαίωμα να εισβάλλετε σε σπίτια και να ξεγυμνώνετε κοριτσάκια (video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter