Αγρίνιο: Οι αγρότες έκλεισαν την Ιόνια Οδό (video)

Αγρίνιο: Οι αγρότες έκλεισαν την Ιόνια Οδό (video)

Την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Χαλικίου Αγρινίου έκλεισαν με τα τρακτέρ τους στη 1.30 το μεσημέρι οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, ζητώντας λύση στα αιτήματα τους.

Οι αγρότες έφτασαν στο κόμβο του Χαλικίου, λίγο πριν τις 12:30 οι αγρότες με σκοπό να προβούν σε διαμαρτυρία εντός της Ιόνιας Οδού. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με μια κλούβα να έχει παραταχθεί στην είσοδο προς την Ιόνια Οδό, αποτρέποντας την είσοδο των αγροτών σε αυτή.

Μετά από διαβουλεύσεις του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρου Κοτοπούλη με τις αστυνομικές αρχές, δεν επετράπη η είσοδος στην Ιόνια Οδό , με την κίνηση των οχημάτων να διοχετεύεται προς Κεφαλόβρυσο.

Ωστόσο οι αγρότες μια ώρα μπόρεσαν και κινήθηκαν επί της Ιόνιας Οδού. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Θεσσαλία: Κλιμάκωση

Μήνυμα συνέχισης και περαιτέρω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων έστειλαν οι αγρότες από την ΠΑΘΕ, όπου πραγματοποιούν συμβολικό αποκλεισμό και διακοπή κυκλοφορίας, το μεσημέρι της Κυριακής…

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας τόνισε πως «δεν υπάρχει καλή θέληση από την πλευρά της Κυβέρνησης». Παράλληλα, κάλεσε τους αγρότες να ενισχύσουν τόσο το μπλόκο της Νίκαιας όσο και τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Μαρούδας επισήμανε ότι τα αιτήματα άπτονται ευρύ πεδίου της κυβερνητικής πολιτικής και αποφάσεις επ’ αυτού του θέματος θα ληφθούν μετά από συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών.

 

 

Πηγή: agriniopress.gr

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter