Αγρότες: 9 στους 10 θα καταβάλλουν 87 ευρώ το μήνα

To 90% των ασφαλισμένων αγροτών (περίπου 400.000 από τους 444.000 συνολικά) θα καταβάλλουν τη βάση των ασφαλιστικών εισφορών που για φέτος είναι 87 ευρώ.

Η τοποθέτηση αυτή προέρχεται από τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, θέλησε να δείξει ότι οι νέες εισφορές είναι μικρότερες από τις παλιές. Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ότι μόλις 620 ασφαλισμένοι αγρότες θα καταβάλλουν υψηλές εισφορές.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών, επίσης θα καταβάλλουν τα κατώτατα όρια εισφορών, που είναι τα 167 ευρώ. Νωρίτερα σήμερα ξεκίνησε η ανάρτηση των πρώτων ειδοποιητηρίων στο site του Φορέα (www.efka.gov.gr). Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση θα αναρτηθούν περίπου 1 εκατ. ειδοποιητήρια. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να δουν τις εισφορές που τους αναλογούν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ τους. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η ταχυδρομική αποστολή των ειδοποιητηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.