Αγρότες: 9 στους 10 θα καταβάλλουν 87 ευρώ το μήνα

Αγρότες: 9 στους 10 θα καταβάλλουν 87 ευρώ το μήνα

To 90% των ασφαλισμένων αγροτών (περίπου 400.000 από τους 444.000 συνολικά) θα καταβάλλουν τη βάση των ασφαλιστικών εισφορών που για φέτος είναι 87 ευρώ.

Η τοποθέτηση αυτή προέρχεται από τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, θέλησε να δείξει ότι οι νέες εισφορές είναι μικρότερες από τις παλιές. Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ότι μόλις 620 ασφαλισμένοι αγρότες θα καταβάλλουν υψηλές εισφορές.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών, επίσης θα καταβάλλουν τα κατώτατα όρια εισφορών, που είναι τα 167 ευρώ. Νωρίτερα σήμερα ξεκίνησε η ανάρτηση των πρώτων ειδοποιητηρίων στο site του Φορέα (www.efka.gov.gr). Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση θα αναρτηθούν περίπου 1 εκατ. ειδοποιητήρια. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να δουν τις εισφορές που τους αναλογούν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ τους. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η ταχυδρομική αποστολή των ειδοποιητηρίων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter