Αγρότες: Έκλεισαν την Πατρών – Κορίνθου και την Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Αγρότες: Έκλεισαν την Πατρών – Κορίνθου και την Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Κλειστή είναι από τις 19.30 η νέα εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, από αγρότες της Αιγιαλείας. Στην Αιτωλοακαρνανία, συνάδελφοί τους απέκλεισαν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.

Στην πρώτη περίπτωση, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου. Στην Αιτωλοακαρνανία, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών, από τις περιοχές Κουβαρά και Ρήγανι.

Κλειστή η Αθηνών – Θεσσαλονίκης σε Νίκαια και Πλατύκαμπο Λάρισας

Κλειστή παραμένει και στα δύο ρεύματα η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, σε δύο σημεία. Το ένα βρίσκεται στη Νίκαια, όπου οι αγρότες κρατούν κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στο κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου οι αγρότες του μπλόκου από το μεσημέρι έχουν αποκλείσει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Από το μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα προχωρήσουν τελικά σε αποκλεισμό και της κοιλάδας των Τεμπών. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας, από το βήμα της σημερινής αγροτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Λάρισας. Παράλληλα, επιτέθηκε στη κυβέρνηση λέγοντας πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν και θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.

«Δεν θα ανεχθούμε την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Δεν παλεύουμε για τον εαυτό μας. Γιατί όταν ζητάμε αφορολόγητο 12.000 ευρώ, ή όταν διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην δωρεάν υγεία, δεν το κάνουμε μόνο για εμάς, αλλά το ζητάμε για όλο τον ελληνικό λαό» τόνισε.

Τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, για τουλάχιστον δύο ώρες απέκλεισαν αγροτοκτηνοτρόφοι την περιοχής, τον οδικό κόμβο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με 20 τρακτέρ. Ανοιχτός είναι πλέον και ο κόμβος των Μαλγάρων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»), στήθηκε στις 30 Ιανουαρίου και είναι κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων προς τον αερολιμένα να διεξάγεται από τη διασταύρωση ΙΚΕΑ και από την αερογέφυρα Θέρμης.

Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής

Στον 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, αποφασίσαν να προχωρήσουν εντός των επόμενων ημερών αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πρεσπών, όπως προέκυψε από χθεσινοβραδινή τους συνάντηση. «Ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμο το πότε ακριβώς θα γίνει η συγκεκριμένη κινητοποίηση» ανέφερε αγρότης της περιοχής.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

Καστοριά: Αγρότες παρέδωσαν συμβολικά τα κλειδιά των τρακτέρ στο διευθυντή της ΔΟΥ

Σε συμβολική κατάληψη της Εφορίας Καστοριάς προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο κόμβο της Εγνατίας οδού, στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς.

Με περισσότερα από είκοσι τρακτέρ απέκλεισαν για δύο ώρες τον δρόμο και την είσοδο των γραφείων της

Εφορίας Καστοριάς, ενώ επιτροπή αγροτών, εκτός από την λίστα με τα αιτήματά τους, παρέδωσαν συμβολικά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τα κλειδιά των τρακτέρ τους στον διευθυντή της ΔΟΥ.

Ο επικεφαλής του μπλόκου των αγροτών, Δημήτρης Μόσχος, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι “οι αθρόες ελληνοποιήσεις σε όλα τα προϊόντα, αλλά κυρίως στα φασόλια και τα μήλα που συγκαταλέγονται στην παραγωγική προμετωπίδα της περιοχής”. “Δυστυχώς” -κατέληξε – “όλα αυτά γίνονται με την ανοχή και την αδιαφορία του κράτους”.

Εκτός από τα απούλητα προϊόντα, που έχουν στις αποθήκες τους, οι αγρότες διαμαρτύρονται και για τις μεγάλες καθυστερήσεις των κλιμακίων του ΕΛΓΑ να εκτιμήσουν αρχικά τις ζημιές και να αποζημιωθούν στην συνέχεια για τις καταστροφές που έχουν υποστεί από τις ασταθείς κλιματικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων.

Στο μεταξύ, το πρόγραμμα δράσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων στη Δυτική Μακεδονία αφορά μεταξύ άλλων την πραγματοποίηση σήμερα Παναγροτικού Συλλαλητηρίου στο κέντρο της Καστοριάς, με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχο, να απευθύνει εκ νέου κάλεσμα προς όλους του πολίτες, από όποια επαγγελματική τάξη και αν προέρχονται, προκειμένου να συμμετάσχουν.

Υπενθυμίζεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι Καστοριάς έστησαν από τις 30/1 μπλόκο στο ‘Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο αξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Στήθηκε χθες το αγροτικό μπλόκο στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα. Στο Καλονέρι Βοείου, στήθηκε το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση πήραν και αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας.

Στο μεταξύ, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πύργων Πτολεμαϊδας στο μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας-Έδεσσας, πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους και κινήθηκαν ως την Φλώρινα, έφτασαν στο τελωνείο της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, χωρίς να προβαίνουν σε αποκλεισμό. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στο μπλόκο τους.

Αύριο συνεδριάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι των χωριών Βοοίου, Νεάπολης και Τσοτυλίου, προκειμένου να αποφασίσουν τη δράση τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter