Αγρότες: Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας – «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ για την Αθήνα

Αγρότες: Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας – «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ για την Αθήνα

Ημέρα αποφάσεων για τους αγρότες, οι οποίοι θα αποφασίσουν το μέλλον και τον τρόπο των κινητοποιήσεών τους απέναντι στις επικοινωνιακές εξαγγελίες Μητσοτάκη από το Μαξίμου, τις οποίες χαρακτήρισαν ως «εμπαιγμό».

Οι εκπρόσωποι του κλάδου επέμεναν στα αιτήματά τους και δήλωσαν αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα (15/2) στην Πανελλαδική σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί στη Νίκαια της Λάρισας στις 12 το μεσημέρι.

Ανοιχτή παραμένει και η κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ τους για συλλαλητήριο στην Αθήνα, την ώρα που επιχειρούνται διασπάσεις στις γραμμές των κινητοποιήσεων.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι θα κλείσουν τα σύνορα στη Νίκη Φλώρινας από τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας.

Παρασκηνιακές ενέργειες κατά της ενότητας

Από την μεριά της κυβέρνησης, ο στόχος μετά τις εξαγγελίες του Μητσοτάκη είναι να δημιουργηθούν ρωγμές στο εσωτερικό των αγροτών, με αποτέλεσμα να επέλθει η «γκρίνια» και η αδρανοποίηση των κινητοποιήσεων. Σε αυτό μεγάλο ρόλο διαδραματίζουν και γαλάζιοι συνδικαλιστές, οι οποίοι «παρασκηνιακά» ζυμώνουν τη γραμμή της κυβέρνησης.

Μάλιστα, την ίδια ώρα που οι αγρότες συζητάνε σε όλη την Ελλάδα τα επόμενα βήματά τους, από την μεριά της κυβέρνησης γίνεται σαφές, ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Χαρακτηριστικά, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ίχνος δημοσιονομικού χώρου από εδώ και πέρα για την περίπτωση των αγροτών. Ανοιχτός διάλογος μπορεί να υπάρχει πάντα, αλλά με ανοιχτούς δρόμους».

Διαβάστε επίσης: Αγρότες: «Διαίρει και βασίλευε» από την κυβέρνηση και γαλάζιους συνδικαλιστές

Η φυγή των baby boomers και η µαύρη τρύπα στην αγορά εργασίας – Σε μία χώρα που γερνάει

Κάνσας: Βάφτηκε με αίμα η παρέλαση για το Super Bowl – Μία νεκρή, τουλάχιστον 21 τραυματίες (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter