Αγρότες – Κτηνοτρόφοι: Συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής

Αγρότες – Κτηνοτρόφοι: Συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής

Ο συμβολικός 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, αποτελεί την κύρια κινητοποίηση που αναμένεται να γίνει από τις 12 το μεσημέρι, στην Δυτική Μακεδονία.

Στην κινητοποίηση αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού και μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρη Μόσχο, θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων, από Πρέσπες, Καστοριά και Αμύνταιο, ενώ ο προγραμματισμός είναι να μεταβούν στο σημείο με αγροτικά οχήματα και λίγα τρακτέρ, αφού «η κινητοποίησή μας είναι συμβολική».

Πέραν της προαναφερόμενης κινητοποίησης, σταθερά στα μπλόκα τους παραμένουν οι υπόλοιποι αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Δυτική Μακεδονία, με βασικό αντικείμενο την οργάνωση του κόσμου για το συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14/2. Βέβαια, παραμένουν με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση που κλείστηκε για την Παρασκευή 10/2, στις 12 το μεσημέρι, με κυβερνητικά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αγροτικά μπλόκα στη δυτική Μακεδονία έχουν στηθεί στα εξής σημεία: στο ‘Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα και στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Θέση έχουν ήδη πάρει και αυτοί του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας, αλλά και στον κόμβο Μανιακίου.

Στήθηκε το αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Ρυμνίου, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για να στηθεί μπλόκο στα Κοίλα Κοζάνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter