Αγρότες: Μπλόκα και σήμερα

Αγρότες: Μπλόκα και σήμερα

Ραντεβού στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη δίνουν και οι αγρότες της Πελοποννήσου οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Με αποκλεισμούς εθνικών οδών συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ οι αγρότες της Ηλείας αποφασίζουν καθημερινά για τις μορφές διαμαρτυρίας.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα οι αγρότες της Αιγιάλειας, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης, θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, από τις 18:30 έως τις 21:30, στο ύψος του Αιγίου. Ανέφερε, ακόμα, ότι «την Πέμπτη θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ και στην τράπεζα Πειραιώς ενώ οργανώνουμε και τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 14 Φεβρουαρίου».

Επίσης οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα κλείσουν σήμερα, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γραμματέας του αγροτικού συλλόγου Δημήτρης Φλίγγος, την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, από 19:00 έως 22:00, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας. Επίσης, κάθε βράδυ θα γίνεται συνέλευση και θα λαμβάνονται αποφάσεις, είτε για κάθοδο στην Πάτρα με αγροτικά μηχανήματα, είτε κάποια άλλη μορφή κινητοποιήσεων. Τέλος, σημείωσε ότι και αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε τον συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, σήμερα και αύριο, από τις 19:00 έως τις 21:00. Ακόμη θα συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Στην Ηλεία, οι αγρότες αποφασίζουν σε καθημερινή βάση στο μπλόκο του Λατιφίου ποιες μορφές κινητοποιήσεων θα ακολουθήσουν, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη αγρότες της βόρειας Ηλείας δεν αποκλείεται να παρατάξουν τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Βάρδας. Επίσης και αγρότες της Ηλείας αναμένεται να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ασφαλιστικού -ως το τέλος Φεβρουαρίου- αγρότες και κτηνοτρόφοι

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του ασφαλιστικού νόμου άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της χώρας, όπως γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης από τη Δράμα, Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

“Ήδη η δικηγόρος μας ετοιμάζει την προσφυγή και βρισκόμαστε στο στάδιο συγκέντρωσης υπογραφών απο αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στην επαγγελματική πλέον προσπάθεια που κάνουμε” τόνισε ο κ. Γκόντιας και πρόσθεσε: “εμείς είπαμε φέτος ότι απέχουμε από τις αγροτικές κινητοποιήσεις στους δρόμους. Ποτέ δεν είπαμε ότι σταματάμε να αγωνιζόμαστε για την επιβίωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα”.

Η πρωτοβουλία για την προσφυγή των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και άλλων εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόμου, γνωστοποιήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη σελίδα του “Farmer Union”. “Καλούμε όλους τους Έλληνες που απασχολούνται στον κλάδο να συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται, ανεξάρτητα με τις όποιες πολιτικές πεποιθήσεις έχουν” επισήμανε ο κ. Γκόντιας.

Στην ανάρτηση που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζεται: “στο πλαίσιο της διαφορετικότητας των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, έχοντας ως γνώμονα τη νέα εποχή που ξεκινά, με την εφαρμογή των επαχθών νομοθετημάτων ασφαλιστικό- φορολογικό που θα σημάνει την πλήρη διάλυση της παραγωγικής βάσης στη χώρα, εξαντλούμε κάθε μορφή αγώνα και κάθε έννομο δικαίωμα που ως ελεύθερους πολίτες μας παρέχει το Σύνταγμα του κράτους” αναφέρουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που -μεταξύ άλλων- συνυπογράφουν την προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter