Αγρότες: Μπλόκο στην εθνική οδό Πατρών Πύργου

Αγρότες: Μπλόκο στην εθνική οδό Πατρών Πύργου

Στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου έχουν στήσει μπλόκο οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, στα φανάρια της Εθνικής Οδού στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας , συμμετέχοντας και αυτοί στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροκτηνοτρόφων.

Η αστυνομία ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων με τους οδηγούς να κινούνται από παρακείμενους δρόμους.

Τα αιτήματα των αγροτών είναι τα εξής:

Μείωση του κόστους παραγωγής.

Αφορολόγητο πετρέλαιο.

Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια.

Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη.

Άμεσα έργα με ολοκληρωμένο σχεδιασμό για αντιπλημμυρική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών

Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση

Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Να μην μειωθούν οι ενισχύσεις και να είναι ακατάσχετες. Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος λόγο επιπτώσεων της νέας ΚΑΠ.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

Πηγή: tempo24.news

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter