Αγρότες: Παραμένουν τη νύχτα τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, μετά το μεγάλο συλλαλητήριο (Photos – Videos)

Αγρότες: Παραμένουν τη νύχτα τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, μετά το μεγάλο συλλαλητήριο (Photos – Videos)

Την ικανοποίηση των βασικών τους αιτημάτων ζητούν από την κυβέρνηση οι αγρότες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα στο πλαίσιο του πανελλαδικού αγροτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη.

Στο συλλαλητήριο το οποίο ολοκληρώθηκε, συμμετείχαν σύμφωνα με εκτιμήσεις 6.500 διαδηλωτές, αλλά και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία.

Ζήτησαν από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρέλαιου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του Ε.Φ.Κ. που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί μιας και η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

Μιλώντας για το αγροτικό ρεύμα θέλουν όπως είπαν η τιμή κιλοβατώρας να πέσει τα 7 λεπτά, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, δεν αρκούν.

Επίσης, σημείωσαν ότι είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί επιδότηση για την αγορά αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών για «να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας».

Στάθηκαν στις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροδιατροφικών προϊόντων τονίζοντας ότι θα πρέπει να μπει ένας «τέλος» στα αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα που εργάζονται από τρίτες χώρες. «Φέτος που το ζωικό κεφάλαιο μειώθηκε, που βρέθηκε το γάλα και μάλιστα μειώθηκε και η τιμή που πληρώθηκε ο κτηνοτρόφος;» αναρωτήθηκαν.

Σε αναφορά τους για την ΚΑΠ οι αγρότες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα ζήτησαν να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν «έχουμε καμία απάντηση και ουσιαστική λύση» και επιθυμούν την επαναφορά του «πρασινίσματος».

Την Πέμπτη το κρίνεται το μέλλον των μπλόκων

Αύριο στις 11 το πρωί θα αναχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας για τα μπλόκα οι αγρότες και τα τρακτέρ που σήμερα θα διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ»

Σε πάνω από 200 υπολογίζονται τα τρακτέρ που βρίσκονται στο Σύνταγμα για το αγροτικό συλλαλητήριο.

Πρόκειται για αριθμό μεγαλύτερο από αυτόν που αναμενόταν.

Δείτε βίντεο: 

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο αγροτικό «μπλόκο» στο Σύνταγμα

Στο συλλαλητήριο των αγροτών που διαδηλώνουν στο Σύνταγμα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και είχε θερμή υποδοχή.

Μάλιστα μίλησε για καρτέλ που εκμεταλλεύεται και τους αγρότες και τους καταναλωτές.

«Οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν. Υπάρχει ένα καρτέλ στη μέση με τους μεσάζοντες και τα ολιγοπώλια. Να επέμβει άμεσα το κράτος. Να μην υπάρχει πλέον αυτή η κοροϊδία. Να καταργηθεί μόνιμα ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο, να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα και επιτέλους μία ρύθμιση οφειλών για να μην δουν αυτοί οι άνθρωποι τη γη τους να ρευστοποιείται. Απλά πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Στο Σύνταγμα βρίσκεται επίσης πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με Ολγα Γεροβασίλη, Σωκράτη Φάμελλο, Δώρα Αυγέρη, Παναγιώτη Ρήγα, Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη κ.ά.

Αργότερα το απόγευμα της Τρίτης αρχίζει η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που γίνεται σε συνέχεια της μαραθώνια συνεδρίασης της Δευτέρας, όπου ο Στ. Κασσελάκης ήταν απών καθώς βρισκόταν στο Λονδίνο.

 

 

 

Νωρίτερα, με κόρνες έφτασε στην πρωτεύουσα το κομβόι των αγροτών, πέρασαν ελεύθερα τα διόδια, πέρασαν τον Άγιο Στέφανο, αλλά και την γέφυρα Καλυφτάκη και προχώρησαν προς το κέντρο όπου έχουν προγραμματιστεί τα ραντεβού και οι προσυγκεντρώσεις για τις κινητοποιήσεις.

 

Οι αγρότες έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ τους στα πεζοδρόμια απέναντι και μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ σε ισχύ είναι τα έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας για το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι άρχισαν να φτάνουν στο Σύνταγμα τα πρώτα τρακτέρ τα οποία ξεκίνησαν από την Εύβοια.

Αυτή την ώρα, πάνω στην Εθνική Οδό βρίσκονται δεκάδες τρακτέρ τα οποία θα σταματήσουν την πορεία τους λίγο πριν μπουν στο κέντρο της Αθήνας. Έπειτα θα πάρουν το πράσινο φως από την Αστυνομία προκειμένου να κινηθούν προς την πρωτεύουσα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή», επισημαίνει με νέα ενημέρωσή της η Τροχαία.

Λόγω διέλευσης των τρακτέρ στη Λεωφόρο Αθηνών πραγματοποιούνται διακοπές στις κάθετες οδούς. Η κυκλοφορία διεξάγεται για τα υπόλοιπα οχήματα από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένονται και στις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Η ΕΛΑΣ θα προχωρά κατά τη διάρκεια της ημέρας σε τροποποιήσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων, με:

  • προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε Λεωφόρο Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη
  • αντίθετη ροή κυκλοφορίας των τρακτέρ σε οδό Αγίου Κωνσταντίνου, πλατεία Ομονοίας και Πανεπιστημίου ως το Σύνταγμα
  • προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία Ομονοίας
  • διακοπή κυκλοφορίας σε Λεωφόρο Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς
  • διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Βουλής (ροή της καθόδου ως την Σέκερη)
  • ροή κυκλοφορίας από την Ακαδημίας μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας

Αντίστοιχες τροποποιήσεις με βάση τα παραπάνω θα γίνουν στα δρομολόγια που εκτελούν σε αυτές τις οδούς και λεωφόρους τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Οι συρμοί του μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ δεν έχει μέχρι το πρωί της Τρίτης ανακοινωθεί ότι θα επηρεαστούν και θα κινηθούν κανονικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter