Αγρότες: Το Μαξίμου καλύπτει Αυγενάκη – Ψάχνουν λύση για να μειωθούν οι αντιδράσεις

Αγρότες: Το Μαξίμου καλύπτει Αυγενάκη – Ψάχνουν λύση για να μειωθούν οι αντιδράσεις

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τις αυριανές συναντήσεις του Μητσοτάκη με εκπροσώπους αγροτών, καθώς εάν δεν βρεθεί σημείο ισορροπίας, τότε η πολιτική εξίσωση γίνεται πολύ δύσκολη για το Μαξίμου.

Όπως σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο δύο συναντήσεις με αγρότες. Στις 12:00 θα συναντηθεί με 15 εκπροσώπους των μπλόκων και στις 13:00 με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Αδιάλλακτος προς αγρότες και φοιτητές – Απειλές για «ανοιχτούς δρόμους» και κοινωνικό αυτοματισμό

Μάλιστα στο Μαξίμου θεωρούν ότι η συνάντηση με το ΕΘΕΑΣ έχει μεγάλη βαρύτητα, καθώς εκπροσωπεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αγροτικών συνεταιρισμών στην Ελλάδα. Η στόχευση είναι σαφής, εάν δεν βρεθεί λύση με τους εκπροσώπους των μπλόκων, να διασωθεί η κυβέρνηση από το δεύτερο ραντεβού, που έχει πιο θεσμική ατζέντα.

«Διαβάσαμε με προσοχή τα αιτήματα των μπλόκων»

Στη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξος, χωρίς όμως να πει κάτι δεσμευτικό από τη μεριά της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «διαβάσαμε με προσοχή τα αιτήματα των μπλόκων. Είναι δεδομένα τα δημοσιονομικά περιθώρια. Θα γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος. Και είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση – και προσωπικά ο πρωθυπουργός- όλα αιτήματα κοινωνικών ομάδων τα ακούει με προσοχή.

Σεβόμαστε τον κόπο των φορολογούμενων. Με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα λαμβάνουμε αποφάσεις προς όφελος όλων των κοινωνικών ομάδων».

Κάλυψη σε Αυγενάκη

Σε ερώτηση του Documentonews σχετικά με το κατά πόσο η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τις κινήσεις του Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ έχει χάσει την αξιοπιστία των αγροτών, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι «ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πρωταγωνιστεί σε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια ικανοποίησης όλο και περισσότερο δίκαιων αιτημάτων του πρωτογενούς τομέα. Βρίσκεται μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, προσπαθώντας να έχει την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση και να απαντάει σε όσο το δυνατόν περισσότερα ερωτήματα. Προφανώς, σε μια δύσκολη περίοδο, η διαχείριση αυτή δεν είναι εύκολη».

Δείτε επίσης: Εισβολή αγροτών στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης – Άφαντος ο Αυγενάκης (Video)

Μάλιστα, στην αναφορά για ακύρωση συνάντησης μεταξύ αγροτών και Λευτέρη Αυγενάκη, με ευθύνη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ως προς το χθεσινό που αναφέρεστε, εξέδωσε ανακοίνωση και ο αρμόδιος Υφυπουργός, ο κ. Κελέτσης, που είναι και βουλευτής Έβρου, ότι δεν ακυρώθηκε καμία συνάντηση. Ο κ. Αυγενάκης μαζί με τους υπόλοιπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχαν δύο συσκέψεις, μία στην Κομοτηνή η οποία άργησε λίγο παραπάνω και μία στην Αλεξανδρούπολη. Η δεύτερη συνάντηση αντί να πραγματοποιηθεί στο αρχικό σημείο, πραγματοποιήθηκε – αν δεν κάνω λάθος – στο αεροδρόμιο, άρα έγινε η συνάντηση».

Μόνο που, η συνάντηση δεν ήταν να γίνει στο αεροδρόμιο σύμφωνα με τους αγρότες, αλλά σε άλλο σημείο, όπου τελικά ο κ. Αυγενάκης δεν πήγε. Στο αεροδρόμιο πήγαν οι αγρότες, «ψάχνοντας» τον υπουργό που δεν πήγε στη συνάντηση.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter