Agrotica: Μαζική συγκέντρωση αγροτών – Έριξαν μήλα και κάστανα – «Αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» (Video – Photos)

Agrotica: Μαζική συγκέντρωση αγροτών – Έριξαν μήλα και κάστανα – «Αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» (Video – Photos)
Συλλαλητήριο αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Με παρατεταγμένα τα τρακτέρ και μαζική κάθοδο έξω από τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου διοργανώνεται η έκθεση «Αgrotica», απαντούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι πλημμυροπαθείς παραγωγοί της Θεσσαλίας, οι οποίοι έρχονται από την περιοχή τους για να δώσουν το παρών και κυρίως για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την ελλιπή, όπως τη χαρακτηρίζουν, κρατική αρωγή.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν από τα μπλόκα τουλάχιστον μέχρι το τέλος της 30ης έκθεσης Agrotica και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στον χώρο έξω από την έκθεση παραγωγοί έχουν αδειάσει στο οδόστρωμα καφάσια με τα προϊόντα τους, όπως μήλα και κάστανα σε μια συμβολική αντίδραση για την εκτίναξη του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές στις οποίες αναγκάζονται να πουλάνε στους εμπόρους, οι οποίοι νέμονται και το μεγαλύτερο κέρδος με θύματα και τους καταναλωτές.

«Εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», «Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» φωνάζουν οι αγρότες.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί όπως πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις στην κούραση και την απογοήτευση των αγωνιζόμενων αγροτών και αναμένουν σύντομα να καμφθούν και να διαλυθούν τα μπλόκα χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Προκειμένου, δε, να αυξήσει την πίεση προς τους διαμαρτυρόμενους παραγωγούς, διαμηνύει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης άλλων κονδυλίων για τους αγρότες. Μάλιστα χαρακτηριστικά σήμερα ο Μ. Βορίδης δήλωσε ότι μπορεί από… Σεπτέμβριο να ξανασυζητήσουμε κάποια επιπλέον μέτρα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter