Αγροτικές κινητοποιήσεις και μπλόκα – Ξεχωριστές κινητοποιήσεις από τους κτηνοτρόφους Θεσσαλίας

Αγροτικές κινητοποιήσεις και μπλόκα –  Ξεχωριστές κινητοποιήσεις από τους κτηνοτρόφους Θεσσαλίας

Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο της Νίκαιας επί της εθνικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Στο τελωνείο των Ευζώνων έφτασαν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, αφού έσπασαν το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων.

Στην Μακεδονία, αγρότες και κτηνοτρόφοι έφυγαν από τα σημεία συγκέντρωσης και κατευθύνονται προς το μπλόκο του αεροδρομίου Μακεδονία, ενώ στο μπλόκο της Νίκαιας αποκλείουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τα δύο ρεύματα στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, μπροστά από το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ έφτασαν με τα τρακτέρ τους στις 16.30 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, σπάζοντας το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων.

“Με αιφνιδιαστική τους κίνηση, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα Κεντρικής Μακεδονίας, έσπασαν το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων και έφτασαν στο τελωνείο των Ευζώνων”, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Κιλκίς, Γιώργος Τερζής. Αυτή τη στιγμή τα τρακτέρ παρατάσσονται και εντός της επόμενης ώρας θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων που έστησαν στις 28/1 αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Παιονίας Νομού Κιλκίς, 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1000 μέτρα από τον κόμβο της Ειδομένης, ενισχύθηκε σήμερα σημαντικά από συναδέλφους τους, από τις περιοχές των Γιαννιτσών, Κιλκίς και Χαλκηδόνας, ενώ στο σημείο αναμένονται και άλλοι από Αίγιο, Νησέλι Αλεξάνδρειας και Χαλάστρα.

Διαχωρίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι κτηνοτρόφοι

Χωριστά από τους αγρότες προχωρούν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών της Ελλάδας τις κινητοποιήσεις τους, θωρώντας πως με αυτό τον τρόπο, τα ειδικά τους αιτήματα θα εκφραστούν καλύτερα.

Στις 7 Φεβρουαρίου, με βάση τις αποφάσεις κτηνοτροφικών συλλόγων και των ομοσπονδιών, οι κτηνοτρόφοι προχωρούν σε κινητοποίηση έξω από τις κατά τόπους της Περιφέρειες, ενώ σκοπεύουν να ζητήσουν και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα παρατάσσουν τα τρακτέρ και από αύριο κλείνουν επ’ αόριστον – όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις – τον κόμβο “Πράσινα Φανάρια” οι αγρότες της Θεσσαλονίκης όπως δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδάκης,.

Μακεδονία: Αγρότες και κτηνοτρόφοι κατευθύνονται στα «πράσινα φανάρια»

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής έχουν ανακοινώσει πως από σήμερα θα ξεκινήσουν από τους χώρους συγκέντρωσης και θα κατευθυνθούν προς τα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο “Μακεδονία”).

Όπως διευκρίνισε ο Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Ελλάδας, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό Χαλκιδικής και από τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο σημείο περί τις 17.00 και αύριο το πρωί, στο μπλόκο «πράσινα φανάρια», θα ενσωματωθούν συνάδελφοί τους από τη Γαλάτιστα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Κλειστή θα παραμείνει περίπου ως τις 8 το βράδυ η εθνική οδός Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης του Αργυροπουλίου από αγρότες του Τυρνάβου.

Οι αγρότες βρίσκονται στο σημείο από την προηγούμενη Δευτέρα συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις με βάση τις αποφάσεις της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων και συντονίζουν τη δράση τους με τους συναδέλφους τους από το μπλόκο της Νίκαιας.

Την ίδια στιγμή οι αγρότες της Νίκαιας, απελευθέρωσαν το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη της εθνικής οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων πραγματοποιείται κανονικά.

Κλειστό επ’ αόριστον και για όσο διαρκούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, εξακολουθεί να είναι το ρεύμα της Ε.Ο προς Αθήνα και στο μπλόκο της Νίκαιας.

Δυτική Μακεδονία

Στην ανάπτυξη αγροτικών μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία, ξεκινούν από σήμερα έως και την Πέμπτη 2/2 οι αγρότες της περιοχής, σε συνέχεια και της σχετικής απόφασης που λήφθηκε στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης των εκπροσώπων των συντονιστικών τους επιτροπών.

Πάντως, οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια μεγάλης μερίδας αγροτών και κτηνοτρόφων, επιβραδύνει τα σχέδια των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα στηθούν μπλόκα.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί να στηθεί το αγροτικό μπλόκο στο ‘Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Επίσης, εντός της ημέρας, αναμένεται οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, να στήσουν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Σήμερα, μετά τις 12 το μεσημέρι στήνεται και το μπλόκο στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος, επισήμανε ότι υπάρχει πλάνο για τα ακριβή σημεία που θα στηθούν αγροτικά μπλόκα στην περιοχή, ωστόσο «δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο σήμερα».

Μυστικά & Documento

29/09/2022, 13:12
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter