Αγροτικό: Εξελίξεις και μπλόκα σήμερα – Συμβολικοί αποκλεισμοί (Photos – Video)

Αγροτικό: Εξελίξεις και μπλόκα σήμερα – Συμβολικοί αποκλεισμοί (Photos – Video)

Το ενδεχόμενο αποκλεισμού του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας, εξετάζουν αγροτοκτηνοτρόφοι, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε διάφορα κομβιακά σημεία σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος, την Πέμπτη 9 Φεβρουταρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει ο 24ωρος συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, προσθέτοντας ότι σήμερα “λίγο πριν τις 15.00 κλείδωσε η κινητοποίηση, που εξαγγείλαμε από την προηγούμενη εβδομάδα”

Στο μεταξύ, σε στάση αναμονής, αλλά επί ποδός, βρίσκονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι στη Δυτική Μακεδονία, έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στην αυριανή συνάντηση που συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια (12.00) και στην οποία θα δώσουν το παρών εκπρόσωποί τους.

Τα μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Καστοριά παραμένουν στο μπλόκο του Άργους Ορεστικού, στον κάθετο αξονα της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, ενώ στο νομό Γρεβενών, συνάδελφοί τους βρίσκονται στην πρώτη έξοδο της Εγνατίας οδού, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Επίσης, στο Καλονέρι Βοίου Κοζάνης, αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν και αυτοί μπλόκο, στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στη διασταύρωση Σιάτιστας, καθώς και στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας – Έδεσσας.

Εξάλλου, στους Πύργους Πτολεμαϊδας παραμένουν στο μπλόκο, στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας – Έδεσσας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να στηθούν άλλα δύο μπλόκα, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στη γέφυρα Ρυμνίου, στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, καθώς και στα Κοίλα Κοζάνης.

Συμβολικός αποκλεισμός

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Διοικητηρίου προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Έφτασαν στο σημείο πριν από λίγο λεπτά και όπως δηλώνουν προτίθενται να παραμείνουν για δύο ώρες, ενώ αντιπροσωπεία τους θα επιδώσει νέα επιστολή στην υπεύθυνη του γραφείου της γενικής γραμματείας πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στο σημείο βρίσκονται 17 τρακτέρ ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Στην επιστολή της, που θα επιδώσει σήμερα, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας θα γνωστοποιήσει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τη σύμπλευση μαζί της και άλλων συναδέρφων τους από Λάρισα, Καρδίτσα, Φθοιώτιδα, Μαγνησία και Βοιωτία ενώ αναφέρει τη δεινή στην οποία περιέρχονται αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις σε εξέλιξη νομοθετικές ρυθμίσεις και θα κρούσει κώδωνα κινδύνου για το βραχυπρόθεσμο μέλλον του πρωτογενούς τομέα. «Δεν είναι απλώς ασύμφορη, αλλά μη βιώσιμη η ενασχόλησή μας με την γη» τονίζουν στην επιστολή τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

πηγή: www.dailythess.gr

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter