Αγρότης ταλιροφονιάς

Αγρότης ταλιροφονιάς

Όταν έχεις πατέρα κάποιον που έτρωγε από τρία συσσίτια, ενώ την ίδια στιγμή σωριάζονταν άνθρωποι κάτω από την πείνα και πέθαιναν από ασιτία ψελλίζοντας «πεινάω», δεν μου προκαλεί εντύπωση ο γιος του να παίρνει αγροτικές επιδοτήσεις.

Μα θα που πεις είναι πρωθυπουργός. Όχι, δεν μου κάνει εντύπωση. Έτσι μεγάλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την εποχή που ήταν… εξόριστος από τη Χούντα, βιώνοντας τις κακουχίες του Παρισίου.

*** Έγινε χαμός, αν θυμάστε, τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν το Documento αποκάλυψε ότι η πρωθυπουργάρα μας είχε κάνει αίτηση στον οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) για να του δοθεί αποζημίωση επειδή 50 ελαιόδεντρα – από τα χιλιάδες που έχει – είχαν υποστεί ζημιές από πλημμύρες που είχαν πλήξει εκείνη την περίοδο την Κρήτη. Κατάλαβε κάτι; Αισθάνθηκε του ανήθικο του ζητήματος; Όχι.

*** Γι’ αυτό και έκανε αίτηση επιδότησης σαν να ήταν αγρότης, που αν του πεις να ξεχωρίσει ποια είναι η ελιά και ποια η φυστικιά, αυτός θα σου δείξει την αμυγδαλιά και θα σου πει «να μια καρυδιά».

 

*** Ο Κυριάκος ζήτησε και πήρε σχεδόν 9.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), όσο δηλαδή κοστίζει το ένα από τα δύο κηροπήγια που έχει στο σαλόνι του κι αποτελούν έργα της Ελληνίδας ζωγράφου και γλύπτριας, Βάνας Ξένου.

 

*** Είναι νόμιμο; Φυσικά και είναι νόμιμο. Ηθικό δεν είναι. Δεν γίνεται ο πρωθυπουργός της χώρας να παίρνει επιδότηση, λες και είναι αγρότης, ενώ την ίδια στιγμή η πλειοψηφία των αγροτών δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς και περιμένει για να ξεχρεώσει αυτά ακριβώς τα χρήματα που πήρε ο Μητσοτάκης. Λίγη αξιοπρέπεια, λίγη ενσυναίσθηση να έχεις, όχι, δεν το κάνεις.

*** Θα μπορούσε αν ήταν λίγο πιο έξυπνος, γιατί δεν είναι, να το «πουλήσει» κιόλας. Τι εννοώ; Να μην πάρει την επιδότηση που δικαιούται λόγω των αγροτικών στρεμμάτων που έχει και να διαρρεύσει το θέμα σε ένα από τα «γαλάζια» Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ. Άλλη μια ευκαιρία αποθέωσης. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρίζει σχεδόν 9.000 ευρώ», θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της είδησης. Όχι; Εδώ έχουν την τρίχα, τριχιά για άλλα μικρότερης σημασίας θέματα. Δεν θα έκαναν αυτό; Τη σκούφια τους θα πέταγαν…

*** Αλλά είπαμε, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι μεγάλωσε. Και όχι μόνο αυτός, αλλά και πολλοί πρώτου, δεύτερου, τρίτου και 18ου βαθμού συγγενείς του. 36 ακίνητα, 6 αυτοκίνητα, χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις, αλλά θα χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο (το οποίο ακολουθούσε αυτό της γραμμής και στη συνέχεια επέστρεψε με αυτό στην Αθήνα) για parents weekend στη Βοστώνη.

Θα χρησιμοποιήσει σκάφος του λιμενικού, μαζί με το πλήρωμά του, για να ταξιδέψει από τη Τήνο στην αντίπαρο για να παραθέσει δείπνο σε αρχαιολογικό χώρο στους Τζεφ Μπέζος και Τομ Χανκς

Θα χρησιμοποιήσει στρατιωτικό σινούκ για να τον μεταφέρει από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο για να δει παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη, που δεν τον ξέρει.

Αυτά, λέτε, συμβαίνουν κι αλλού;

Στις κανονικές, ευρωπαϊκές, χώρες έχουν παραιτηθεί υπουργοί επειδή οι σύζυγοί τους χρησιμοποίησαν το υπουργικό αυτοκίνητο για να πάνε σούπερ μάρκετ.

*** Δέχθηκε να τακτοποιηθεί η κόρη του στο κερδοσκοπικό fund CVC και ο γιος του στο γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή, επέτρεψε στη σύζυγό του να µπει στη συνέλευση του ΟΗΕ, στις θέσεις των επίσηµων εκπροσώπων της εθνικής αντιπροσωπείας, ενώ την εποχή της πανδημίας που κουνούσε το δάχτυλο στους νέους που δεν τηρούσαν απαρέγκλιτα το lockdown αυτός έβγαινε για βόλτες στην Πάρνηθα με τη σύζυγό του να κάνει μπαντιλίκια με motocross.

*** Αλλά είπαμε , αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

*** Αν αύριο αποκαλυφθεί ότι πήρε και τα 40 ευρώ του Fuel Pass μην απορήσετε.

*** Σε ένα πράγμα μόνο είναι ικανός ο πρωθυπουργός. Στα τριήμερα διακοπών. Σε τίποτα άλλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter