Aγροτοδασική πυρκαγιά στη Βοιωτία – Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου

Aγροτοδασική πυρκαγιά στη Βοιωτία – Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα παλαβά του καιρού συνεχίζονται. Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στην ‘Ασκρη Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, πρόκειται για φωτιά σε ελαιώνα κοντά στο χωριό ‘Ασκρη της δημοτικής ενότητας Θεσπιέων του δήμου Αλιάρτου. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, καθώς από τη νύχτα σημειώνονται χιονοπτώσεις.

H Μηλιά ξαναντύθηκε στα λευκά

 

Ειδικότερα στο Μέτσοβο, τη Μηλιά, στα ορεινά χωριά του Ζαγορίου και της Κόνιτσας, κατά διαστήματα πέφτει πυκνό χιόνι, χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει προβλήματα στην μετακίνηση των κατοίκων . Στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο επιχειρούν δεκαεπτά μηχανήματα της πολιτικής προστασίας Ηπείρου, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου από νωρίς το πρωί έχει κινήσει 17 μηχανήματα για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου. Μέχρι στιγμής ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχουν καταγραφεί στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, η κίνηση ωστόσο θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, epiruspost

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter