Αγωγή Ερντογάν εναντίον ελληνικής εφημερίδας

Αγωγή Ερντογάν εναντίον ελληνικής εφημερίδας

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω των δικηγόρων του κατέθεσε αγωγή κατά των υπευθύνων της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN Turk, αφορά «προσβλητικό πρωτοσέλιδο κατά του Ερντογάν»

Όπως αναφέρεται, η φωτογραφία του Προέδρου Ερντογάν χρησιμοποιήθηκε στην έκδοση της 18ης Σεπτεμβρίου του 2020 και περιλαμβάνει προσβλητικές εκφράσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο την αγωγή υπέβαλε ο δικηγόρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Χούσεϊν Αϊντίν στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας.

Η εφημερίδα Δημοκρατία ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά με κεντρικό τίτλο «Siktir git Mr. Erdogan (Fuck You)» κάτι το οποίο είχε σχολιάσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών:

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητας οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται.»

Την Παρασκευή είχε κληθεί για εξηγήσεις για το ίδιο θέμα ο Έλληνας πρέσβης στην Τουρκία όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το εξώφυλλο της Δημοκρατίας: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter