Αγωγή για 100.000 ευρώ στην Τατιάνα Στεφανίδου

Αγωγή για 100.000 ευρώ στην Τατιάνα Στεφανίδου

Αγωγή με την οποία ζητά 100.000 ευρώ από την Τατιάνα Στεφανίδου κατέθεσε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, για προσβολή της προσωπικότητάς του.

Η υπόθεση αφορά εκπομπή της Τετάρτης, 14 Φεβρουαρίου, στο τηλεοπτικό σταθμό epsilon tv, όπου προβλήθηκε ρεπορτάζ με τίτλο:

«Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο 40χρονος μπον βιβέρ. Δεν επηρεάστηκε η έδρα από τις καταθέσεις ότι επρόκειτο για ατύχημα».

Σύμφωνα με την αγωγή, η παρουσιάστρια «με αποκλειστικό σκοπό την αύξηση τηλεθέασης και κατ’ επέκταση τον πλουτισμό διεξήγαγε μία δική της τηλεοπτική δίκη, προβαίνοντας σε παραβίαση πλειόνων υπερνομοθετικών διατάξεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταστρατηγώντας πολυάριθμες διατάξεις προστατευτικές του προσώπου του κατηγορουμένου, στην οποία δημοσίευσε πλείονα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μου, καθώς έκανε ευρέως γνωστό στο τηλεοπτικό κοινό ότι διεξάγεται μία ποινική διαδικασία εις βάρος μου στην οποία κρίθηκα πρωτοδίκως ένοχος και όπως μάλιστα εμμέσως ισχυρίστηκε με το να κριθώ ένοχος αποδόθηκε δικαιοσύνη και απέτυχε η δήθεν προσπάθεια μου να συγκαλύψω το δήθεν τελεσθέν έγκλημα μου.»

Η δήλωση της δικηγορικής εταιρείας Νίκος Αγαπηνός :

«Η Δικηγορική μας εταιρία θεωρεί επικίνδυνες για το σύστημα απονομής ποινικής δικαιοσύνης εκπομπές σαν αυτή της κυρίας Τ. Στεφανίδου στις 14/2/2018 και ώρα 17:00 στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON, στην οποία χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την δήθεν «ενημέρωση» του κοινού, διασκέδασε τους τηλεθεατές της αναμεταδίδοντας και σχολιάζοντας την δίκη εντολέως μας για απόπειρα ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα την ίδια ημέρα στον Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υπό τον τίτλο «ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ Ο 40ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΟΝ ΒΙΒΕΡ. ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ Η ΕΔΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ».

Η εν λόγω εκπομπή αποσκοπώντας στην υψηλή τηλεθέαση και την ψυχαγωγία του κοινού της και ενώ δεν υφίστατο κανένας λόγος ενημέρωσης του κοινού δημοσίου συμφέροντος από την λεπτομερειακή και διαστρεβλωμένη αναμετάδοση αυτή για την υπόθεση του εντολέως μας, έθιξε βάναυσα τα υπερασπιστικά δικαιώματα του κατηγορουμένου και το τεκμήριο αθωότητάς του μέχρι την αμετάκλητη κρίση του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών , ενώ μάλιστα η πρωτόδικη απόφαση που εξεδόθη εις βάρος του έχει ανασταλεί μέχρι τη κρίση του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου.

Είναι δε πρόδηλη η περιστολή των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου από την διαμόρφωση της κοινής γνώμης διά του στιγματισμού του ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών και δια του σχολιασμού της εν εξελίξει ποινικής διαδικασίας και μάλιστα από πολυάριθμο νομικώς ακατάρτιστο δυναμικό της εκπομπής.

Εξ αντανακλάσεως του τεκμηρίου αθωότητάς του, προσελήφθη βίαια η προσωπικότητά του εντολέος μας, όπως άλλωστε έχει παγίως νομολογηθεί από τα ελληνικά Δικαστήρια.

Ο εντολέας μας κατέθεσε σήμερα αγωγή ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της εν λόγω παρουσιάστριας και του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon προς επανόρθωση της ηθικής βλάβης που υπέστην.

Η Δικηγορική μας Εταιρία ελπίζει ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη και το ΕΣΡ θα βάλουν ένα τέλος στον αναίτιο διασυρμό κατηγορουμένων που δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα και μάχονται εναγωνίως να αποδείξουν την αθωότητά τους.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter