Αγωγή-καταπέλτης Παπακώστα κατά του Μητσοτάκη

Αγωγή-καταπέλτης Παπακώστα κατά του Μητσοτάκη

Τον κατηγορεί για εξυβριστική, δυσφημιστική και απειλητική συμπεριφορά

Λάβρα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον του για «ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές της προσωπικότητας αλλά και της πολιτικής της υπόστασης», με αφορμή δημόσιες δηλώσεις του για τη στάση της στη συμφωνία των Πρεσπών.

Τον κατηγορεί ως υπεύθυνο «για τη στροφή στις αρχές και τις αξίες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας» και του χρεώνει «ακρότητες» που προέρχονται από τον αντιπρόεδρό του, οι οποίες «είναι μη συμβατές με το Κόμμα Αρχών το οποίο ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Η αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν διεκδικεί χρήματα ως αποκατάσταση ηθικής βλάβης καθώς ζητά μόνο το απολύτως συμβολικό ποσό των… 50 ευρώ.

Αυτό που κυρίως διεκδικεί από τη Δικαιοσύνη είναι να υποχρεώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αναφέρεται στο πρόσωπό της στο μέλλον.

Ζητά συγκεκριμένα:

«Να υποχρεωθεί ο εναγόμενος να παραλείπει κάθε προσβολή της προσωπικότητάς μου στο μέλλον και ειδικότερα να απέχει από κάθε είδους εξυβριστική, δυσφημιστική και απειλητική συμπεριφορά εναντίον μου, να απέχει εφεξής από οποιαδήποτε δημόσια αναφορά στο πρόσωπό μου με τους ίδιους ή παρόμοιους αναληθείς εξυβριστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς και να απειληθεί σε βάρος του χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και προσωπική κράτηση διάρκειας δύο μηνών για κάθε παραβίαση του διατακτικού της εκδοθησομένης απόφασης ως προς το αίτημα αυτό».

Οι ακρότητες

Στην αγωγή της η κ. Παπακώστα, που έχει εκλεγεί έξι φορές βουλευτής υπό τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, κάνει λόγο για «στροφή στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, την οποία παρατήρησα ως βουλευτής, μετά την εκλογή του εναγομένου ως προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας» και μάλιστα «δίχως θεσμική έγκριση από κανένα όργανό του μέχρι τότε».

Οπως επισημαίνει η ίδια, στηλίτευσε «ακρότητες, ιδίως ως προς το ύφος και το ήθος οι οποίες προήρχοντο από τον αντιπρόεδρο του Κόμματος εντός του Κοινοβουλίου, ως μη συμβατές με το Κόμμα Αρχών, το οποίο ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Το γεγονός όμως, αναφέρει, ότι εξέφρασε με θάρρος, όπως έκανε πάντα, τη γνώμη της οδήγησε στη διαγραφή της –και χωρίς να έχουν επιληφθεί τα αρμόδια όργανα– από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

«Ο εναγόμενος –συνεχίζει– προέβη δίκην Καίσαρος στη διαγραφή μου παρακάμπτοντας όλα τα αρμόδια από το καταστατικό όργανα, αφού θεώρησε πολιτικά και ηθικά ορθό μέσω του διαδικτύου να ανακοινώσει στο πανελλήνιο ότι με έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας…».

Παρά δε τις προσπάθειές της – συνεχίζει– να τη δεχτεί σε ακρόαση, ο κ. Μητσοτάκης δεν ανταποκρίθηκε ποτέ, ενώ η απάντηση που έλαβε σε σχετικά αιτήματά της ήταν «ότι θα με αφήσουν σε καθεστώς οιονεί ομήρου μέχρι τις επόμενες εκλογές».

Σύμφωνα με την ενάγουσα, «η περιφρόνηση» προς το πρόσωπό της «αφορούσε και τους ψηφοφόρους οι οποίοι με επέλεξαν και έφεραν μια ακόμα έδρα στη Νέα Δημοκρατία, θεωρώντας την περίπου ασήμαντη, άχρηστη ή ανύπαρκτη».

Στη συνέχεια η κ. Παπακώστα περιγράφει την πολιτική της διαδρομή μετά τη ΝΔ και τις επιλογές που την οδήγησαν «για το συμφέρον της χώρας» στο υπουργικό συμβούλιο της σημερινής κυβέρνησης.

«Βλαπτικές επιλογές»

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου «το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών εμβρόντητη διαπίστωσα ότι βρέθηκα στο κέντρο ενός κυκλώνα ύβρεων, εκβιασμών, απειλών, συκοφαντιών, προσβολών της προσωπικότητας και της πολιτικής μου υπόστασης, επειδή υποστήριξα τις απόψεις μου και εφάρμοσα το σύνταγμα ψηφίζοντας ως βουλευτής κατά συνείδηση και εναντίον των επιλογών του εναγομένου ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τις οποίες θεωρώ πολιτικά βλαπτικές για τη χώρα».

Η κ. Παπακώστα παραθέτει έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του εναγομένου και από το βήμα της Βουλής που αφορούν το πρόσωπό της και είναι «ψευδείς και συκοφαντικοί».

Αναφέρεται π.χ. σε τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που την εμπλέκουν σε «συναλλαγή και εξαγορά» για «να κρατήσει την υπουργική καρέκλα» και σε δηλώσεις για «κυβέρνηση-κουρελού που τη στηρίζουν πολιτικοί γυρολόγοι, μαριονέτες και τυχοδιώκτες».

Κατά την ενάγουσα, όλα αυτά αποδεικνύουν «ότι υπάρχει από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη μια διαρκής, κατ’ εξακολούθηση εξυβριστική και συκοφαντική συμπεριφορά σε βάρος μου με αποτέλεσμα την τεράστια προσβολή της προσωπικότητάς μου».

Τονίζει μάλιστα ότι «ευρισκόμενη σε κατάσταση άμυνας στην οποία με έφερε άδικα, αναίτια και δόλια, θα μπορούσα να επεκταθώ και σε σχολιασμούς της δικής του ιστορίας. Σεβόμενη όμως τους ψηφοφόρους και το Κόμμα στο οποίο βρέθηκε να προεδρεύει το αποφεύγω».

Επισημαίνει επίσης ότι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν «οι απειλές που δέχτηκα ακόμα και σε βάρος της ζωής μου και έχει καταγραφεί η δημόσια δήλωση συλληφθέντος ότι τον επηρέασε η φρασεολογία του εναγομένου», ο οποίος «δεν βρήκε μια λέξη καταδίκης να πει για όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που συνέβησαν».

Τέλος, η κ. Παπακώστα υποστηρίζει ότι «στόχος του είναι να μου ασκήσει ωμά και απροκάλυπτα εκβιασμό με πλήγματα κατά της προσωπικότητάς μου, ώστε να μην ψηφίζω σύμφωνα με τη συνείδησή μου…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter