«Αίαντας»: Στη Λέσβο «έριχνε» νερό σε Έλληνες πολίτες, στον Έβρο σε πρόσφυγες (Photos+Video)

«Αίαντας»: Στη Λέσβο «έριχνε» νερό σε Έλληνες πολίτες, στον Έβρο σε πρόσφυγες (Photos+Video)

Πριν από μία περίπου εβδομάδα έκαναν  την εμφάνισή τους σε Λέσβο και Χίο προκειμένου να συνδράμουν το κατασταλτικό έργο των ΜΑΤ σε βάρος των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την επίταξη περιοχών και την κατασκευή μεγάλων δομών για τα κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών.  Σήμερα τα είδαμε να εκτοξεύουν νερό πάνω από τα συρματοπλέγματα που ορίζουν τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο. 

Πρόκειται για τους περιβόητους “Αίαντες” όπως αποκαλεί κωδικά η ΕΛΑΣ τα τεθωρακισμένα πυροσβεστικά οχήματα που έχει προμηθευτεί η χώρα μας από το… έμπειρο σε θέματα κρατικής καταστολής Ισραήλ. Τα οχήματα αυτά έχουν χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού, ενώ διαθέτουν υποδοχείς για χρωστικές ουσίες ή και δακρυγόνα. Συνολικά η ΕΛΑΣ διαθέτει τέσσερα ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι στις άγριες συγκρούσεις στη Λέσβο, στη θέση Καραβά, έγινε χρήση του εν λόγω οχήματος. σε βάρος διαδηλωτών. 

https://www.youtube.com/watch?v=0OoX7Qrn4Dk

Σήμερα είδαμε ένα τέτοιο όχημα να κάνει βολές με χρωματιστό νερό κατά των εκατοντάδων προσφύγων που επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά όρια, απωθώντας τους, παράλληλα με την αθρόα χρήση χημικών και δακρυγόνων από τους άνδρες των ΜΑΤ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter