Αιφνίδια παραίτηση της προέδρου ζημιογόνας ΑΕ που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης

Αιφνίδια παραίτηση της προέδρου ζημιογόνας ΑΕ που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η παραίτηση της Μερόπης – Marie Κατσιουγιάννη -Stridborg, η οποία διατελούσε πρόεδρος της ζημιογόνας ΕΒΕΤΑΜ. Πρόκειται για εταιρία που εντάσσεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και, όπως ανέδειξε το documentonews.gr, παρουσίασε ζημία ύψους 1,3 εκατ. ευρώ το 2020 ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης επαινούσε την προηγούμενη διοίκηση για… νοικοκύρεμα.

Διαβάστε σχετικά: «Τρύπα» €1,3 εκατ. σε «νοικοκυρεμένη» ΑΕ αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης

Η πολιτεύτρια της ΝΔ ανέλαβε τα ηνία της ΕΒΕΤΑΜ τον προηγούμενο Αύγουστο, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Νίκο Σοφιανό. Ο πρώην πρόεδρος της εταιρίας που δραστηριοποιείται στο πεδίο των εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης, είναι επιστήθιος φίλος του Νίκου Γεωργιάδη και έδινε το «παρών» στις δικάσιμες για την πολύκροτη υπόθεσης σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στη Μολδαβία. Παράλληλα, αντιπρόεδρος είναι ο στενός συνεργάτης του Αδ. Γεωργιάδη, Σκιπίων Αποστολάκης, ο οποίος φέρεται να διατηρεί γραφείο εντός του υπουργείου Ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης: Το «αβάπτιστο» στέλεχος της ΝΔ που βρέθηκε στη δίκη στο πλευρό του Ν. Γεωργιάδη

Κατά τις αποκλειστικές πληροφορίες, η κ. Κατσιουγιάννη – Stridborg οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση μετά από διχογνωμία που προέκυψε για σημαντικά διαχειριστικά ζητήματα με μέλη του ΔΣ που εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής του υπουργού Ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται ότι το documentonews.gr ανέδειξε την «τρύπα» 1,3 εκατ. ευρώ της ΕΒΕΤΑΜ για το 2020 τη στιγμή που το 2019 η ζημία στα τελικά καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων ήταν μόλις 60.500 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απερχόμενη πρόεδρος δεν είχε υπογράψει την ετήσια έκθεση του ΔΣ για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας το 2020, η οποία δημοσιεύτηκε με καθυστέρηση τον Ιανουάριο του 2022 στο Γενικό Εμπορικού Μητρώο.

«Αποχώρησα για προσωπικούς λόγους»

Επικοινωνήσαμε με την κ. Κατσιουγιάννη – Stridborg, η οποία επιβεβαίωσε την υποβολή παραίτησης, υποστηρίζοντας πως οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση για «προσωπικούς λόγους». Όταν την ρωτήσαμε αν προέκυψε διάσταση απόψεων με άλλα μέλη του ΔΣ, τα οποία βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον Αδ. Γεωργιάδη, εκείνη επέμεινε στον ισχυρισμό περί προσωπικών λόγων. «Η πραγματικότητα είναι αυτή που σας λέω και θα τη μάθετε σύντομα» είπε και πρόσθεσε πως της παρουσιάστηκε μία καλύτερη προοπτική.

Οι απαντήσεις για τη ζημία των 1,3 εκατ. ευρώ

Στις 16 Μαρτίου, το documentonews.gr έφερε στην επιφάνεια το… νοικοκυρεμένο έλλειμμα στην ΕΒΕΤΑΜ, αποστέλλοντας στην κ. Κατσιουγιάννη – Stridborg τα εξής ερωτήματα:

1) Ποια η αιτία της ζημίας μετά φόρων ύψους 1,3 εκατ. ευρώ έναντι 60.500 ευρώ το 2019;

2) Ποιος ο λόγος αύξησης των δαπανών χρήσης κατά 510.197,50 ευρώ; Από το προαναφερθέν ποσό, τα 338.323,65 ευρώ αφορούν δαπάνες σχετικές με την πανδημία. Τι είδους δαπάνες ήταν αυτές και ποιον σκοπό εξυπηρέτησαν;

3) Γιατί η δημοσιοποίηση του εν λόγω ισολογισμού συντελέστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ τον Ιανουάριο του 2022;

4) Γιατί δεν υπογράφετε τον ισολογισμό;

5) Πόσα είναι τα ΙΧ μέσω leasing που διατίθενται στα στελέχη της εταιρίας και πόσο κοστίζουν; Υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη εξόδων που αφορούν τα καύσιμα; Κι αν ναι, ποιο είναι το όριο;

Η απερχόμενη πρόεδρος απάντησε στα παραπάνω ερωτήματα, αντιτείνοντας τα εξής:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter