Αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας

Αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας

Ο Σατζίντ Τζαβίντ παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας, έπειτα από διαφωνία με τον Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με τους ανθρώπους οι οποίοι θα τον πλαισιώνουν μετά τον ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προχωρά στον πρώτο ανασχηματισμό μετά το Brexit. Μία διαδικασία η οποία δεν έμελε να «βγει» δίχως απώλειες, όπως φάνηκε και από την αιφνιδιαστική παραίτηση του Σατζίντ Τζαβίντ, του μέχρι πρότινος υπουργού Οικονομικών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Guardian για την παραίτηση Τζαβίντ: «Ο ίδιος απέρριψε τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έπρεπε να αποπέμψει όλους τους ειδικούς συμβούλους του και να τους αντικαταστήσει με ειδικούς συμβούλους της Ντάουνινγκ Στριτ προκειμένου να δημιουργηθεί μία ομάδα. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι κανένας υπουργός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα αποδεχόταν αυτούς τους όρους».

Η παραίτηση Τζαβίντ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ήδη τον αντικαταστάτη του, με τον Ρίσι Σουνάκ να αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter