Αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου – Κατασχέθηκαν έγγραφα και αρχεία

Αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου – Κατασχέθηκαν έγγραφα και αρχεία

Αστυνομικοί παρουσία της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη έκαναν προ ημερών ντου στο σπίτι και τα γραφεία του πρώην υπουργού άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για υποθέσεις εξοπλιστικών που φέρουν την υπογραφή του αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η έρευνα έγινε αιφνιδιαστικά και με άκρα μυστικότητα μετά από εντολή της νέας Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και σε αυτή συμμετείχαν αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα .

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, αρχεία και σημειώσεις του πρώην υπουργού. Το υλικό μεταφέρθηκε στην εισαγγελία διαφθοράς και τώρα οι εισαγγελείς έχουν αρχίσει να το επεξεργάζονται.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η κα Τουλουπάκη έχει ασκήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη (ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της ανακρίτριας Ζαμανίκα) για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την υπόθεση των φρεγατών, φωτογραφίζοντας τον πρώην υπουργό άμυνας .

Η άσκηση της συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για αυτά τα αδικήματα, κυρίως για το ξέπλυμα – όπως είχε γίνει και στις περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη αποτρέπει πλέον τον κίνδυνο της παραγραφής για μια ακόμα ζοφερή Υπόθεση για την οπόια υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για διακίνηση μαύρου χρήματος, δηλαδή μιζών εκατομμυρίων από συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Διαβάστε στο Documento που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή την κατάθεση Γάλλου εμπόρου όπλων για τις μίζες σε Σημίτη, Χρυσοχοϊδη, Παπαντωνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter