Αιφνίδιο «ξήλωμα» των διοικητών που χειρίστηκαν την υπόθεση της Πάτρας και των Γλυκών Νερών

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται να σημειώνει ξαφνικές αλλαγές στη σύνθεση του υψηλόβαθμου προσωπικού της. Σύμφωνα με διαρροές της ΕΛ.ΑΣ., ο αρχηγός της προχώρησε στην λήψη μιας απόφαση που αφορά στην απομάκρυνση τριών υψηλόβαθμων στελεχών, του διοικητή και του υποδιοικητή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών καθώς και του επικεφαλής του τμήματος Εκβιαστών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για την αιφνίδια εξέλιξη που αφορά σε δύο τμήματα της Ασφάλειας Αττικής που έχουν ασχοληθεί με φλέγουσες υποθέσεις του τελευταίου διαστήματος.

Οι αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να αντανακλούν σε μια εσπευσμένη επικοινωνιακή κίνηση, να μεταφράζονται ως έμμεση παραδοχή της κυβέρνησης αναφορικά με τις θεσμικές δυσλειτουργίες που εντοπίστηκαν στα συγκεκριμένα τμήματα καθώς οι αξιωματικοί μεταξύ άλλων είχαν χειριστεί τη γυναικοκτονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, καθώς επίσης και την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αξιωματικοί θα μετακινηθούν εκτός της ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μεταγωγών, στον κλάδο της εκπαίδευσης και σε υπηρεσία του Αρχηγείου της Αστυνομίας.